Előrendelhető a Samsung Gear VR 2

A vállalat új VR kerete a Galaxy Note 7 okostelefont is támogatja.

A Samsung még 2014-ben mutatta be a Gear VR Innovator Edition nevű kiegészítőt, amelybe a Galaxy Note 4 okostelefont lehetett befogni a virtuális valósághoz. Később persze megjelent egy újabb Gear VR verzió is, amely már a Galaxy S6 és S6 edge okostelefonokkal volt kompatibilis, majd jött egy még újabb, korábbiaknál olcsóbb Gear VR Light verzió is, amely a megjelenéskor a Galaxy Note 5, a Galaxy S6 Edge+, a Galaxy S6 Edge és a Galaxy S6 készülékekkel volt használható.

A legfrissebb hírek szerint a Samsung az idei évet sem húzza le új Gear VR nélkül, és ennek érkezése igazából sejthető volt, mivel a Galaxy Note 7 jelzésű okostelefon nem illik bele egyik fenti keretbe se. Ezzel el is árultuk az új, Gear VR 2 nevű VR keret célját.

A Gear VR 2 járulékos előnye lesz, hogy 96-ról 110 fokra nő a látószög, illetve az új tapipaddal és gombokkal a Samsung szerint könnyebb lesz majd vezérelni. Utóbbi hihető, mivel ez a része az eredeti Gear VR-nek nem volt tökéletes. További extra, hogy a Gear VR 2 USB Type-C konnektorral érkezik, de erre a Galaxy Note 7 miatt mindenképpen szükség van. Ez az aljzat viszont opcionálisan kicserélhető a micro USB konnektorra, így a VR keret kompatibilis lesz a Galaxy S7 Edge, Galaxy S7, Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6 Edge és Galaxy S6 készülékekkel is.

A Samsung egyelőre csak előrendeléseket vesz fel, méghozzá csak az Egyesült Államokban, 100 dolláros árral. Később azonban kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz a Gear VR 2, és persze Európába is eljut.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés