Eltűnik a japán polcokról a Nintendo Wii

A Nintendo a hivatalos japán oldalon jelentette be, hogy a Wii nevű, elképesztően sikeres konzol forgalmazását hamarosan befejezik a szigetországban. A döntés mögött az áll, hogy a cég már csak heti ezer terméket értékesít Japánban, ami nagyon kevés, főleg annak tudatában, hogy az új Wii U nevű masina kompatibilis a Wii-re elérhető játékokkal és az összes eddig megjelent játékvezérlőt is támogatja. A mögöttes koncepció tehát egyszerű, a Wii U semmivel sem kevesebb mint a Wii, tehát a korábbi konzol akár el is tűnhet a japán boltok polcairól.

A Nintendo nem jelölte meg, hogy konkrétan mikor történik meg a Wii forgalmazásának beszüntetése, de valószínűleg már nincs sok hátra. Pedig nem sok cég mondhatja el magáról, hogy egy szériából el tudott adni 12,7 millió konzolt csak Japánban, illetve a Wii globális szinten is ez előző generációs felhozatal legsikeresebb darabja közel 100 milliós felhasználóbázissal.

Arról nincs adat, hogy a Nintendo Wii globálisan mikor és hogyan lesz kivezetve. Technikailag a modernebb Nintendo Wii U teljesen át tudja venni a helyét, illetve a Wii-re épített szolgáltatások zömét már korábban lelőtte a japán cég, tehát amelyik országban drasztikusan lecsökken a rendszerre a kereslet, ott valószínűleg rövid időn belül lekerül a polcokról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés