Hirdetés

Nem túl drága házat villantott a Lian Li

A gyártó újdonságát látva három szó jut az eszünkbe: funkcionalitás és visszafogott hivalkodás.

Az alapvetően korrekt házairól ismert Lian Li bejelentette a Lancool One miditorony utódját, a kicsit újragondolt, 7 PCI bővítőhelyes Lancool II-t, mely fekete és fehér színben egyaránt készül. A 494 mm hosszú, 229 mm széles és 478 mm mély házikó Mini-ITX, microATX, ATX, illetve E-ATX formátumú lapokat tud fogadni, miközben legfeljebb 176 mm magas processzorhűtő, valamint 384 mm-es videokártya, illetve 210 mm hosszúságú tápegység szerelhető bele. Háttértárolókból három 2,5 vagy 3,5 hüvelykes eszközt helyezhetünk a moduláris merevlemez-keretbe, de további két-két 2,5 hüvelykes meghajtó számára is találhatunk rögzítési pontokat az alaplapi tálca és a légzőnyílásokkal ellátott, alulsó rekesz hátulsó oldalán.

[+]

Az ominózus alaplapi tálca hátuljánál maradva kapunk két takarólemezt is, hogy a kábelmenedzsmentünk eredményét jelentős mértékben eltüntethessük a kíváncsiskodó szemek elől. A beltérre amúgy teljes panoráma nyílik mindkét irányból a 4 mm vastag, zsanérozott és mágnesesen rögzülő, edzett üveg oldallapoknak köszönhetően. Mellékesen jegyezzük meg, hogy ez a mágneses dolog a tápot rejtő térrész fedőlapjaira is igaz, míg a vezetékek közti eligazodásban a mozgatható/eltávolítható kábelvezető betét szintúgy segítségünkre van.

[+]

Beépíthető hűtés tekintetében sincs oka szégyenkezni a Lancool II-esnek, hiszen nyolc darab, 120 mm-es légkavarót tudunk belerakni, és a rácsozott (mesh) kivitelnek hála valamennyire a szinkronizálható RGB fényekkel megfűszerezett frontrész is szellőzik, de a vízhűtések radiátorainak szintén van szabad placc (elöl egy 360/280/240, felül egy 240 mm-es példányt csavarozható be), szerelésüket pedig igyekeztek megkönnyíteni a mérnökök. A belső tisztán tartásában három oldalon is porszűrő betétek segédkeznek.

A kellemes specifikációkkal rendelkező géplak már előrendelhető státuszban van, s míg a fekete verzióért 90, addig a fehér változatért 95 dollárt kérnek el a kasszánál.

Lian Li Lancool II
Fizikai méretek 494 x 229 x 478 mm (MA x SZ x MÉ)
Szín fekete / fehér
Anyaga 0,8 mm SGCC
Támogatott alaplap formátumok Mini-ITX, microATX, ATX, E-ATX (279 mm-es szélességig)
Bővítőhelyek száma 7 + 2 vertikális
Merevlemezek száma alaplapi tálca mögött: 2 db 2,5"
HDD keret: 3 db 2,5"/3,5"
alsó rekesz belső fala: 2 db 2,5"
Előlapi I/O 2 db USB 3.0
1 db USB Type-C (opcionális)
audio jack
LED-eket vezérlő gomb
Beépíthető ventilátorok száma elöl: 3 db 120 mm/2 db 140 mm
felül: 2 db 120/140 mm
tápegység felett: 2 db 120 mm
hátul: 1 db 120 mm
Gyárilag beépített ventilátorok 3 db 120 mm-es (egy elül, egy hátul, egy felül)
Beépíthető radiátorok elöl: 240/280/360 mm
felül: 240 mm
CPU-hűtő max. magassága max. 176 mm
VGA max. hosszúsága max. 384 mm
Tápegység max. hosszúsága max. 210 mm
Porszűrők igen, elöl és felül mágneses, alul tálcás
Ár fekete: 90 dollár
fehér: 95 dollár

Könnyen előfordulhat, hogy valakinek nem elégíti ki teljesen az igényeit a vállalat legfrissebb termése, így olyan további kiegészítő csomagok lesznek beszerezhetők a házhoz, mint például a vertikális VGA keret, a grafikus vezérlőt horizontálisan támasztó sín, az USB Type-C-s kábel a két USB 3.0-s portot, a fények vezérlőgombjait és az audio jacket viselő, előlapi I/O-hoz, a gyorscserés háttértár backplate vagy éppen a címezhető, extra LED szalagok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés