Hirdetés

Többmonitoros konfigurációkhoz készült az új NEC monitor

Az NEC bejelentette, hogy még ebben a hónapban forgalomba kerül a MultiSync EA sorozatba tartozó EA224WMi jelzésű monitor, mely egy 22 hüvelykes, IPS panellel szerelt példány lesz. A LED-es háttérvilágítást használó újdonság 250 cd/m²-es fényerővel rendelkezik, amihez 1000:1 statikus kontrasztarány társul, mely érték dinamikus módban 25 000:1 paraméterre módosul. A képernyő natív felbontása 1920x1080 képpont, a tipikus válaszidő pedig 14 ms. Utóbbi első olvasásra soknak tűnik, de a paneltípus sajátosságai miatt valójában elfogadható szintet képvisel.

A D-Sub, DVI-D és DisplayPort bemenettel felszerelt monitor kapott egy kétwattos összteljesítményű sztereó hangrendszert, emellett rendelkezik egy négyportos USB HUB-bal. A termék kijelzője dönthető, illetve elfordítható, továbbá a magasság állítása is megoldott 13 cm-es mértékben. Ezt egészíti még ki a panel 90 fokban való forgathatósága. Érdekes funkció még a Control Sync, mely lényegében a többmonitoros konfigurációk beállítását teszi egyszerűbbé. Ehhez ki kell jelöni egy mestermonitort, majd az ott megadott beállítások az összes többi kijelzővel szinkronizálhatók.

A monitor megszerezte az ENERGY STAR 5.1-es, a TCO 5.2-es és az EPEAT Silver minősítését, melyek jelzik, hogy energiatakarékos és környezetbarát termékről van szó. Az NEC beépített a kijelzőbe egy Eco módot, melyet igény esetén be lehet kapcsolni, és a termék a fényerő csökkentésével próbál energiát spórolni, emellett a megjelenítő a saját ökológiai lábnyomát is monitorozza. Ez a carbon footprint néven ismert fogalom nagyjából azt jelenti, hogy a készülék által felhasznált energia előállítása közben mennyi szén-dioxid keletkezett. Szintén fontos funkció a környezeti fény érzékelése, amivel a kijelző a fényviszonyoknak megfelelően kalibrálja a kontrasztot, továbbá a monitor érzékeli a felhasználót is, így képes kikapcsolni a megjelenítést, ha a gép előtt esetleg nem ül senki.

Az NEC MultiSync EA224WMi három év garanciával, 279 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül majd az üzletekbe. A termék képességeit figyelembe véve ez nem is hangzik rosszul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés