Nagy képpontsűrűségű E Ink kijelzővel érkezik a Kobo Glo HD e-könyv-olvasó

Az e-bookok piacán továbbra is nagy verseny van a felhasználók kegyeiért, ahol hagyományosan olyan nagy márkák és szolgáltatók versenyeznek egymással, mint például az Amazon és a Kobo. A cégek persze nem csak szolgáltatások terén csatáznak, hanem a hardverekkel, azaz a jobbnál jobb e-könyv-olvasókkal is próbálják magukhoz csábítani a klienseket.

A hagyományos E Ink kijelzős modellek terén most a Kobo kíván befűteni az Amazonnak, ugyanis a Glo HD nevű modell a Kindle Voyage-hoz hasonló nagy felbontású kijelzővel érkezik, azaz borotvaéles képet ígér. A 6"-es E Ink Carta érintőkijelző felbontása ugyanis 1448x1072 képpont, ami 300 ppi-s képpontsűrűséget jelent, és ez nagyjából megegyezik a Voyage-éval (aminek felbontása 1430x1080 képpont, szintén 6"-en, tehát épp alatta marad a 300 ppi-s értéknek). Természeten a ComfortLight világítást sem hagyták le róla, ami megegyezik a Kobo Aura H2O-nál látott megoldással, azaz rossz fényviszonyok között vagy sötétben is biztosítja az olvashatóságot.


[+]

Nem csak a kijelzőben, hanem a hardverben is konkurál a Kobo újdonsága az Amazonéval, ugyanis mindkettőben 1 GHz-es processzor található, belső tárolójuk kapacitása pedig 4 GB – a Kobo ezúttal elhagyta az SD kártya bővítési lehetőséget – és van beépített Wi-Fi is. Ami a méreteket és a tömeget illeti, a Kobo újdonsága picivel vastagabb (9,2 mm kontra 7,6 mm), de a 180 grammos tömegével egy súlycsoportban játszik a Voyage-zsal.

Az tehát jól látható, hogy a Kobo hardveres téren nem kínál többet, mint az Amazon hasonló kaliberű olvasója, ugyanakkor a cég nem is ezzel, hanem az árral akar helyzeti előnyre szert tenni. Ugyanis amíg a Kindle Voyage legolcsóbb opcióban 200 dollárba kerül, addig a Glo HD csupán 130 dollárt kóstál majd a május elsejei rajtnál, míg június 1-jétől az EU-ban is elérhető lesz 130 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés