Bemutatkozott a Barnes & Noble Samsung Galaxy Tab 4 NOOK

Egy évnél is régebben történt már, hogy főképp az e-könyv-olvasóiról és az ehhez tartozó szolgáltatásairól ismert Barnes & Noble bejelentette, új üzleti modellt kívánnak bevezetni a NOOK család táblagépeire vonatkozóan. Ez lényegében azt jelentette, hogy az Amazonnal ellentétben saját tabletek fejlesztése helyett inkább a tabletpiacon lévő erős gyártóval kívánnak szövetkezni, és ezek hardverét kívánják saját név alatt, saját szolgáltatásokkal értékesíteni.


[+]

Az idei év közepén már felröppent a hír, hogy az első szövetséges a Samsung lesz, és a 7"-es Galaxy Tab 4 NOOK tablet lesz az első termék, ami a korábban felvázolt üzleti modellnek megfelelően érkezik. Augusztus 20-án, azaz tegnap a vállalat hivatalosan is bemutatta az újdonságot, ami lényegében egy az egyben a Samsung Galaxy Tab 4 táblagépe fehérben és feketében, 8 GB belső tárhellyel.

Az Androidot futtató gép szoftvere némi módosításon esett át, hogy illeszkedjen a korábbi NOOK tabletek megjelenéséhez, illetve a vállalat céljaihoz, tehát e-könyv-olvasóként is tökéletesen  használható legyen. Ennek megfelelően a Barnes & Noble szolgáltatásait kiaknázó szoftverek kerültek rá, mint például a NOOK Store, noha semmi sem tiltja, hogy emellett a Google Play vagy a Samsung áruháza elérhető legyen, sőt akár más, e-könyvvel foglalkozó cégek (mint például az Amazon) alkalmazásai is telepíthetők.

Maga a termék 179 dollárba kerül, de a B&N 200 dollárnak megfelelő tartalommal (könyvek, tévésorozatok, magazinok) kínálja a táblagépet. Emellett a vállalat azt is bejelentette, hogy a hagyományos NOOK GlowLight e-könyv-olvasót továbbra is a piacon tartja az "új" Samsung táblagép mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés