Az MSI is a szorzózár melletti Skylake tuningra gyúr

Az MSI is beszáll az ASRock mellé, így hivatalosan is elismerték, hogy szorzózár melletti Skylake tuningra gyúr számos Z170-es vezérlőhíddal felszerelt alaplapjuk. Egészen pontosan az XPOWER GAMING Titanium Edition, a GAMING M9, a GAMING M7, a GAMING M5 és a G45 GAMING jelzésű modellek kapják meg az úgynevezett BCLK órajel korábbinál jóval kötetlenebb paraméterezését.

Mivel ugyanarról a trükkről van szó, amit az ASRock alkalmaz, így az MSI esetében is ugyanazok a követelmények, vagyis a BCLK órajel komolyabb emeléséhez le kell tiltani a Skylake lapkák integrált grafikus vezérlőjét, illetve a turbónak, illetve az energiamenedzsmenttől is búcsút kell inteni.

Bár a fenti alaplapokhoz használható új BIOS-ok elérhetők az MSI hivatalos oldalán, a vállalat ezt a fajta tuningot egyelőre nem reklámozza, vagyis csak a lehetőséget adják meg. Nyilván ez elővigyázatosság lehet, mivel elképzelhető, hogy az Intel valamilyen formában megakadályozza a BCLK órajel komolyabb emelését a jövőben, így a cég nem szeretne felelőtlen ígéreteket tenni a felhasználóiknak a fenti képességre vonatkozóan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés