Hirdetés

Az MSI kiterjeszti az OLED kijelzőinek jótállását

Ez bizonyos képernyők esetén három éves időtartamot jelent az új OLED Care 2.0 használata mellett.

Az OLED monitorok térnyerése a high-end gaming szegmensben elkerülhetetlen volt, azonban a beégés kérdése még mindig igen sokakat aggaszt. Az MSI szeretne segíteni a helyzeten, ezért bejelentette az MSI OLED CARE 2.0 technológiát, amelyet – ahogy azt a neve mutatja – arra terveztek, hogy az OLED panelek épségére vigyázzon, így hosszabbítván meg azok élettartamát.

Az OLED Care 2.0 többféle megoldást kombinál a beégés elkerülésére: a Boundary Detection a – főleg videók – tartalom körül megjelenő fix fekete sávok, keretek esetében működik: ha ilyet detektál a kijelző, akkor ezek közvetlen közelében csökkenti a fényerőt. Ezzel analóg a Taskbar Detection, amely kifejezetten a tálca esetén teszi ugyanezt, miközben a Multi Logo Detection a fixen egy helyen lévő logók (tévéadók jelzése, sportcsapatok jele, és így tovább) kontúrjainál fogja kicsit lejjebb tekerni a világítást.


[+]

Ez még nem minden, ugyanis a gyártó hozzátette, hogy az efféle kijelzőire 3 évre szóló garanciát vállal, és ez kiterjed az ominózus beégésre is. Konkrétan a cég alábbi megjelenítőit érinti a dolog:

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés