MSI GS70 Stealth játékos notebook kategóriához mérten vékony, könnyű kivitelben

A valóban játékra kihegyezett, úgynevezett gamer notebookoktól bármennyire szeretnénk, egyelőre nem várhatunk el pehelykönnyű és ultravékony kivitelt. Az MSI-nél viszont mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezen változtassanak, legalábbis a legújabb gamer notebookjukkal, a GS70 Stealth-szel ezen az úton indultak el. Az amerikai F-22 Raptor csökkentett észlelhetőségű vadászgép ("lopakodó") ihlette, 17,3"-es méretkategóriába tartozó mobil játékmasina ugyanis mindössze 2,65 kilogrammot nyom a mérlegen, miközben vastagsága sem haladja meg a 21,8 millimétert.


[+]

Mindezt az MSI-nél úgy érték el, hogy az eddig bemutatott G szériás notebookok szinte minden tulajdonságát be tudták építeni a magnézium-alumínium ötvözetű házba bújtatott GS70-be is. Ennek megfelelően a többszínű, személyre szabható háttérvilágítással, de Windows gomb nélkül érkező, játékra kihegyezett billentyűzetet a Steelseries szállítja, a vezetékes és vezeték nélküli hálózati vezérlők pedig a Killer kínálatából kerülnek ki (a Bluetoothról sem feledkeztek meg).


[+]

Emellett a gépben fellelhető a prémium 2.1 csatornás hangrendszer, amivel kapcsolatban ezúttal a Dynaudio neve nem kerül elő, de a jobb hangzás érdekében a Sound Blaster Cinema és az MSI Audio Boost technológiákat vetette be a cég, így vélhetően a minőséggel most sem lesz gond. Nem fukarkodtak a csatlakozókkal sem, a gyártótól futotta mikrofon bemenetre, analóg és digitális audiokimenetekre, valamint megszórták képkimenetekkel is: két mini DisplayPort 1.2 mellé egy HDMI 1.4-es felület is jutott és ezek együttes használata is engedélyezett a notebook saját kijelzője mellett. De jutott még rá SD kártyaolvasó, 720p HD webkamera, USb 3.0-s portból négyet is kapunk, ám eSATA ezúttal nincs.


[+]

Ami a hardvert illeti, a számítási kapacitásért az Intel negyedik generációs Core i processzorcsalád négymagos tagjai gondoskodhatnak akár 16 GB DDR3 memória társaságában. A grafikus számításokat a 2 GB GDDR5 fedélheti memóriával ellátott NVIDIA GeForce GTX 765M MXM modulra bízták, a megjelenítés pedig a Full HD felbontású, matt kijelző dolga. Az adattárolást a hagyományos HDD mellett opcionálisan SuperRaid-be kötött SSD-k végzik, mely utóbbiak másodpercenként 1000 MB-ot átvitelére is képesek. Ami pedig a tápellátást illeti, ezt a feladatot ezúttal kilenccellás akku helyett a vékonyabb és könnyebb kivitel érdekében egy hatcellás, 60 Wh-s lítiumion egységre osztották ki, így a gyártó négy órás üzemidőt ígér videolejátszás közben.


[+]

A gyártó hivatalos árat közleményében nem tett közzé, de az USA-ban elérhető gépek alapján (Core i7-4700HQ processzorral, 16 GB memóriával) 1799-2000 dolláros vételárra számíthatunk a tárolók konfigurációjától függően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés