Játékokkal fűszerezi Gaming sorozatú notebookjait az MSI

Az MSI az elmúlt év végén mutatta be a GX60 jelzésű, Gaming sorozatú, azaz játékosoknak szánt notebookját, mely a kategóriához mérten alacsony árazásának és a játékokban felmutatott igen jó teljesítményének köszönhetően igazán kedvelt alternatíva lett a potenciális vásárlók körében. A vállalat most egy frissítésre szánta el magát, így jön a felújított GX70-es modell, illetve a termékeket még vonzóbbá teszik az egy-egy játék ingyenes letöltésére feljogosító kuponok.

MSI GX60 Hitman Edition
MSI GX60 Hitman Edition

A korábban befutott GX60 a külsőségek tekintetében tökéletesen megegyezik a megjelenéskor írt hírben részletezett változattal, de annyi azért módosult, hogy opcionálisan AMD A10-5750M-es APU-t is kérhet a vásárló az A10-4600M helyett. Ez a két fejlesztés nagyrészt megegyezik, de előbbi úgy 10-15%-kal gyorsabb, miközben jobb az energiatakarékossága is. Kis extra pénzt ez megérhet, de ami valószínűleg nagyobb sikert ér majd el az a GX60 Hitman Edition verzió, ami gyakorlatilag tartalmaz egy kupont a Hitman: Absolution című játék ingyenes letöltésére, illetve a mellékelt egérpad is megdobogtatja majd a Hitman rajongók szívét.

Hirdetés

Az MSI GX70 jelzésű játékosoknak szánt notebook már valóban új fejlesztés, hiszen méretesebb a kisebb testvérnek számító GX60-nál. Ezt a 17,3 colos, 1920x1080 pixel megjelenítésére képes, LED-es háttérvilágítással rendelkező matt kijelző indokolja. A 3,9 kg-os termék a maga 428 x 288 x 55 mm-es méreteivel nem mondható egy átlagos megoldásnak, de a játékosoknak szánt notebookok szegmensébe abszolút beleillik. A Gaming sorozat védjegyének számító forma- és színvilágú ház egy AMD A10-5750M jelzésű APU-t tartalmaz, amit alapértelmezetten 8 GB-os DDR3 memóriával egészítettek ki, de ez a mennyiség 32 GB-ra is növelhető. Az alapvető programok esetében a grafikát a Radeon HD 8650G jelzésű IGP számolja, de komolyabb terhelés mellett egy 2 GB-os kapacitású GDDR5-ös szabványú fedélzeti memóriával felvértezett AMD Radeon HD 8970M jelzésű MXM modul felel a számításokért, mely a piac leggyorsabb mobil megoldása lesz, amint megjelenik. A két grafikus vezérlő között az AMD Enduro technológiája vált.

MSI GX70
MSI GX70

Az adattároláshoz maximum 1 TB-os, 7200 rpm-es HDD választható, ami opcionálisan kiegészíthető Super RAID-del, az optikai meghajtó szerepét pedig Blu-ray kombó, vagy DVD-író láthatja el. A sorozatra jellemző szokásos extrák sem maradhatnak ki, így beépítésre kerül a Killer E2200-as vezetékes hálózati vezérlő, a fejhallgató erősítő, az aranyozott hangkimenetek, a 103 gombos SteelSeries billentyűzet (opcionális háttérvilágítással) és a kilenccellás akkumulátor. Természetesen alapfelszereltség a Bluetooth 4.0 és az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi vezérlő, a kártyaolvasó és a HD webkamera, valamint az USB 3.0-s és 2.0-s portok. A kijelzők kezelés szempontjából sem szégyenkezhet a GX70, hiszen a D-Sub aljzat mellett egy 1.4b-s HDMI és egy mini DisplayPort 1.2 is a repertoár része. Ezekre szükség is lehet, mivel a notebook támogatja az Eyefinity konfigurációkat, így három monitoron is élvezhető majd a játék.

A hangokban is erősít az MSI, ugyanis a GX70 már a Sound Blaster Cinema szolgáltatásokat kapja meg a jobb hangminőség érdekében. Ehhez a beépített hangszórók talán nem a legjobbak, de bármikor csatlakoztatható a gép egy komolyabb hangrendszerhez. A vállalat a termékhez új hűtést is kidolgozott. Bár a GX60 számít a piac egyik legkevésbé melegedő játékos notebookjának, ám a GX70 tovább növelné a tétet. Az új megoldás többször kap adatot a komponensek aktuális hőmérsékletéről, így hatékonyabban tud reagálni arra a ventilátorok fordulatszámának paraméterezésénél.

Crysis 3-hoz ajánlott notebook
Crysis 3-hoz ajánlott notebook

Az MSI az előtelepített Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező notebookot a nemrég megjelent Crysis 3 című játékhoz ajánlja. Ezt limitált ideig kiegészítik az említett játék ingyenes letöltésére feljogosító kuponnal is, így a vásárló megbizonyosodhat a masina képességeiről.

A vállalat sajnos a GX70 pontos megjelenéséről még nem beszélt, de várhatóan a Computex környékén kezdődik majd meg az újdonság szállítása, aminek az árazása is ekkor derülhet ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés