Jönnek a kisebb MSI Adora egybegépek

Az MSI bejelentette az Adora24 után érkeznek az Adora20 és Adora22 névre keresztelt LCD-PC-k, melyek az előd alapvető különlegességét viszik tovább, azaz legvékonyabb pontjukon csak 21 mm-es a vastagságuk.

Az Adora20 és az Adora22 rendre 19,5 és 21,5 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzővel dolgozik. Előbbi 1600x900, míg utóbbi 1920x1080 pixeles natív felbontásra képes, és a felületük érintésre érzékeny, ráadásul tíz ujjal is tapizható egyszerre. A megjelenítők bevetik a Flickerfree technológiát, mely a hagyományos LCD-knél jobban kíméli a szemet.

A termékek belsejében az Intel HM86-os vezérlőhídja teljesít szolgáltatot, melyhez három processzor közül lehet választani a Pentium 3550M, illetve a Core i3-4000M és i5-4200M személyében. Mindhárom, 37 wattos TDP osztályba sorolt megoldás kétmagos, de az órajelek tekintetében eltérőek. Az integrált HD Graphics vezérlők egységesen 400 MHz-es magórajelen dolgoznak, viszont a turbó az i5-4200M esetében 1,1 GHz helyett 1,15 GHz-ig skálázódik. Lényeges különbség viszont, hogy a Core modellekben kétszer több feldolgozóegység található. Opcionálisan igényelhető a masinákba egy NVIDIA GeForce GT 740M is, ami 2 GB-os DDR3 szabványú fedélzeti memóriát használ, továbbá az adapterek közötti átváltás az Optimus biztosíthatja.

A DDR3L szabványú rendszermemória maximális kapacitása 16 GB lehet, és ezt két darab kétcsatornás módban üzemelő SO-DIMM memóriamodul biztosíthatja. Az adattárolásról egy 6 Gbps-os SATA interfészre köthető HDD vagy SSD gondoskodhat, az optikai meghajtó szerepét pedig egy DVD-író tölti be. A rendszerek természetesen fel vannak készítve az IEEE 802.11b/g/n/ac-s Wi-Fi kommunikációra, és négy darab USB 3.0-s, két USB 2.0-s, illetve egy Ethernet porttal rendelkeznek. Emellett kártyaolvasóval, webkamerával és sztereó hangszórókkal is felszerelték őket a tervezők. Opcionálisan igényelhető a termékekbe tunerkártya, valamint rendelhető egér és a billentyűzet is.

A 64 bites Windows 8.1 operációs rendszerrel érkező LCD-PC forgalmazása áprilisban közepétől kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés