HDR kompatibilis lézertévé a horizonton

Óriási színgazdagsággal kecsegtet a 4K felbontású, 65 hüvelykes Mitsubishi LCD-65LS3

A Mitsubishi továbbra is kitart a lézer-hibrid LCD tévé technológia mellett, amit tökéletesen alátámaszt az új csúcskategóriás modelljük, a 65 hüvelykes LCD-65LS3 típusjelzésű készülék.

Mitsubishi LCD-65LS3
Mitsubishi LCD-65LS3 [+]

A modellbe tehát az az exkluzív háttérvilágítási eljárás került, amelyben a vörös lézeres fényforrást kombinálják a cián árnyalatú LED-ekkel. Ennek hatására, legalábbis a cég állítása szerint, látványosabb és gazdagabb tónusok megteremtésére nyílik lehetőség. Az mindenesetre tény, hogy az Ultra HD felbontás megteremtését biztosító, HDR (High Dynamic Range - nagy dinamikatartományú kép) kompatibilis LCD-65LS3 a Mitsubishitől kapott információk értelmében a BT.2020 színtér 80 százalékának lefedésére képes. Integrált, Diatone fantázianevű, beépített mélysugárzóval is bíró hangrendszerének maximális névleges kimeneti teljesítménye 58 watt, ami arra utal, hogy a megszokottnál erőteljesebb, dinamikusabb megszólalást produkál.

A televízióból természetesen az okostévé rendszer, a médialejátszó, és a digitális tunerek sem hiányoznak, sőt egy 2 TB-os merevlemezzel is ellátták, hogy legyen mire rögzíteni a műsorokat. Mindezek után valószínűleg senkit sem fog meglepni, hogy az árcédulán kicsit vastagon fogott a toll, egészen pontosan 5700 dollárt kell érte letenni az asztalra.

Előzmények

Hirdetés