Feltámadt hamvaiból a Mionix

A megelevenedéshez három egér és egy szövetpad asszisztál, ráadásul az utóbbiból még szőnyeg nagyságú kivitel is akad.

A svéd illetőségű, leginkább egerekben és padokban utazó Mionixet már mindenki halottnak hitte, de nemrégiben visszatértek a pástra, és rögtön három rágcsálóról lebbentették fel a fátylat, amelyek korábbi modellek ráncfelvarrott utódaiként mutatkoznak be.

Balról jobbra: Mionix Castor, Naos és Avior Pro Balról jobbra: Mionix Castor, Naos és Avior Pro Balról jobbra: Mionix Castor, Naos és Avior Pro Balról jobbra: Mionix Castor, Naos és Avior Pro [+]

Az újdonságok közös jellemzője, hogy burkolatuk meglehetősen sima tapintású UV bevonatot kapott, szóval az izzadósabb tenyerűek markában sem fognak nagyon ficánkolni a drágák, és a jelenleg csúcsnak számító, 19 000 cpi-ig 50-es léptékben skálázódó PixArt PMW 3370 szenzor dolgozik bennük, aminek 10 m/s-os perfect controlja (400 ips) és 12 000 fps-os DSP-je van. A felbontást legfeljebb öt lépcsőben menthetjük el a 128 kB-nyi fedélzeti memóriában, de persze a LoD variálhatósága (1 vagy 2 mm) sem hiányzik a képletből.

Mionix Castor Pro
Mionix Castor Pro [+]

A trió fő klikkjei alatt "80 millió" kattintást ígérő mikrokapcsolók húzták meg magukat, s e számból kiindulva gyanítjuk, hogy a manapság sláger Kailh GM 8.0 switch-ekről van szó – a top érzékelőhöz mindenképp passzolna ez a párosítás. A 1,8 méter hosszúra nyúlt kábelek elvileg kifejezetten flexibilisek, és egy csipetnyi (kétzónás) RGB-s fényjáték is került a receptekbe, ami a 16,8 millió színben pislákoló görgőkön és a tenyértámaszokon megpihenő céglogók formájában teszi tiszteletét. Tappancsok terén virgin grade PTFE szerepel a menün.

Mionix Naos Pro
Mionix Naos Pro [+]

A 122 mm hosszú, 69 mm széles és 40 mm magas, hatgombos Castor Pro 92 grammot nyom a mérlegen. Ezzel szemben a jobbján terebélyes gyűrűsujj-/kisujjtámaszt hordó, hétgombos Naos Pro 131 mm hosszú, 83 mm széles, 39 mm magas és 102 gramm tömegű, míg az egyetlen szimmetrikus példány, a 98 grammos Avior Pro 126 mm hosszú, 66 mm széles és 37 mm magas, miközben 9 gombot állít csatasorba.

Mionix Avior Pro
Mionix Avior Pro [+]

A jövevények egységesen 70 eurót kóstálnak, ami az alapvető specifikációk ismeretében indokoltnak mondható, és első blikkre az egyedüli panasz csak a nem éppen csekély tömegekkel kapcsolatos. Szép és jó, hogy a gyártó újból életjelet adott magáról, és az is kétségtelen, hogy a nehezebb kurzorkergetőknek is megvan a piaca, ám a szegmensben mostanában húzó (mellesleg igen dicséretes) trendet meglovagló, pehelysúlyú felhozatallal szemben nem igazán versenyképes a három jószág – remélhetőleg ennek nem az idő előtti roló lesz az egyenesági folyománya.

Az új Alioth padok; szalvétától szőnyegig
Az új Alioth padok; szalvétától szőnyegig [+]

A vállalat Alioth névre keresztelt egérpadja ugyancsak megújult, és a folyadékokat taszító, mosógéppel mosható szövet felület varrott peremekkel igyekszik meghódítani a visszafogott dizájnú alátétet kereső felhasználók szívét. A sztenderd 3 mm vastagságú, alján a szokásos gumírozással nyomuló megoldás hatféle méretben készül: a 370 x 320 mm-es (M) verzió 15, a 460 x 400 mm-es (L) 20, a 900 x 400 mm-es (XL) 40, az 1200 x 500 mm-es (2XL) 50, az 1400 x 600 mm-es (3XL) 60, az 1600 x 800 mm-es (4XL) változat pedig 70 euróval veti vissza a családi költségvetést.

Előzmények

Hirdetés