Mini-ITX méretű GTX 1060 az ASUS-tól

Egy kis méretű PC-kbe szánt, GTX 1060 köré épülő grafikus kártyát mutatott be az ASUS.

A Mini-ITX méretű PC-ben gondolkozó felhasználók számára lehet jó hír, hogy az ASUS egy új, az NVIDIA GeForce GTX 1060-ra épülő grafikus kártyát mutatott be. A Phoenix sorozatba érkező VGA két foglalatnyi helyet igényel, és két DisplayPort, két HDMI kimenet és egy DVI konnektor is került rá.


[+]

Lényeges információ, hogy a kártyán 3 GB GDDR5 memória dolgozik, 8 GHz-es effektív sebességgel, a GPU-ban pedig csak 1152 shader processzor van (a 6 GB memóriával szerelt 1060-asokban 1280 SP van, de az NVIDIA ezúttal valami miatt nem akart 1060LE vagy más néven processzort kiadni). Ezt az összeállítást korábban már teszteltük is.

Az órajelek tekintetében a már említett 8 GHz-es memória mellett a GPU 1506 MHz-es alap- és 1708 MHz-es boost frekvencián üzemel, a tápellátásról pedig egy standard 6 tűs PCIe csatlakozó gondoskodik. Persze a GTX 1060-hoz tartozó NYÁK eleve rövid, így nem okoz különösebb nehézséget egy Mini-ITX méretű házba passzoló kártyát készíteni belőle, de az Asus itt egyedi lapot használ, 183 mm-es hosszúsággal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés