A Micron is előállt a DDR4-es memóriájával

A DDR4 specifikációit az elmúlt év augusztusában jelentette be a JEDEC, a Samsung és a Hynix pedig az idei ISSCC-n már be is mutatott egy-egy működő prototípust. A fejlesztéssel a Micron sem akar lemaradni, így a Nanya néven ismert vállalattal kooperálva előálltak egy DDR4-es memórialapkával, mely 30 nm-es gyártástechnológiával készül. A chip 4 gigabites kapacitást kínál, és x8-as konfigurációval rendelkezik.

A Micron már készített egy teljes funkcionalitású memóriamodult is, mely természetesen prototípus, de a vállalat úgy gondolja, hogy az év végére már megkezdődhet a tömeggyártás. A partnerek természetesen a mintákat hamarabb megkapják, sőt a cég x16 és x32 konfigurációjú chipeket is tervez, emellett a DDR4-es memóriák elérhetők lesznek RDIMM, LRDIMM, 3DS, SO-DIMM és UDIMM csatolóval, igény esetében pedig az ECC támogatás is megoldható.

Korábban már említettük, hogy a DDR4-es memóriák forgalmazása a következő évben kezdődik meg, amihez úgy néz ki, hogy a gyártók tartják magukat. Fontos azonban, hogy a termékekre elsősorban a szerverpiacon számítanak, így az asztali és a mobil PC-k esetében 2014-ben kezdődhet meg a komolyabb terjedés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés