Médialejátszós külső tároló a Plextortól

A Plextor olyan külső tárolóegységet vezet be az európai piacra, amely egyben médialejátszóként is használható. A PX-MPE500U egy 3,5 colos, 500 GB kapacitású SATA merevlemezt tartalmaz, melyre USB 2.0 interfészen keresztül másolhatók át adatok a számítógépről, és igény szerint jelszóval védett könyvtár is létrehozható rajta.

Médialejátszóként használva MPEG-1/2, DivX, XviD, MP3, WAV és JPEG kódolású videók, hangfájlok és állóképek tekinthetők meg, illetve hallgathatók vissza segítségével. Az eszköz kompatibilis a PAL és NTSC rendszerekkel, kezeli a 4:3 és 16:9 képarányú videókat. Fényképeket 5120x3840 pixel felbontásig támogat, videóknál a standard méretet 720p HD felbontásig képes felnagyítani. Minden elterjedt feliratformátum megtalálható a listán, merevlemezre mentett VOB állományok esetében lényegében ugyanazok az opciók használhatók, mint az eredeti DVD-knél.

Tévével, erősítővel többféleképpen is összekapcsolható, van ugyanis kompozit, Scart és komponens videokimenete, és a sztereó analóg audiokimenet mellett koaxiális SPDIF csatlakozót is kapott. Digitális videokimenete nincs, ám a HDMI csatlakozónak kialakították a helyét, remélhetőleg egy későbbi változatra valóban rá is fog kerülni. A Plextor PX-MPE500U, melyhez távirányítót, jelkábeleket, tápadaptert és néhány alkalmazást is mellékelnek, januártól lesz megvásárolható, ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés