Márciusban mutatkozik be az NVIDIA GM200-as lapkája

Az NVIDIA GM200-as fejlesztéséről egyre több információt lehet olvasni az interneten. Ezek az adatok lényegében megegyeznek azokkal a paraméterekkel, amelyek az alábbi hírben még az előző év novemberében olvashatók voltak. Távolról sem mondhatnánk, hogy ez meglepő, hiszen a korábbi értesüléseinket több megerősítés után írtuk, de új adat, hogy a termék márciusban fog bemutatkozni.

A gyártóktól megtudtuk, hogy már létezik a Quadro M6000 nevű professzionális VGA, amely lényegében kész, de a konkrét startra még egy picit várni kell. A termékmintákon a magórajel valamivel 1 GHz alá van belőve, míg a memória effektív órajele 6,6 GHz. Ez természetesen a végleges órajelre vonatkozóan nem szolgál megerősítéssel, de nem valószínű, hogy jelentős változás elébe néznénk. A Quadro M6000 384 bites memóriabuszán egyébként 12 GB-nyi GDDR5 szabványú fedélzeti memória található.

A Quadro M6000 egyébként nem valószínű, hogy elérhető lesz a GM200-as lapka márciusi bemutatásakor, így a tényleges startra várni kell majd. A termékből készül GeForce verzió is, de egyelőre erről még nincs konkrét információ, ami egy májusi startot feltételez. Tesla verzió várhatóan nem lesz belőle, mivel oda nem elég hatékony a Maxwell architektúra az aktuális konfigurációban, így erre a piacra továbbra is a GK210 az NVIDIA leggyorsabb alternatívája a Tesla K80 személyében, amely egy szteroidozott Kepler jelentősen megnövelt gyorsító- és regisztertárakkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés