Az LG bemutatta a Nuclun rendszerchipet

Az LG jó ideje kacérkodik azzal a gondolattal, hogy saját fejlesztésű rendszerchipet használ majd a termékeiben. Az első ilyen opció az Odin nevű megoldás volt, amely főleg a cég tévéiben kapott helyet, míg most az LG G3 Screen okostelefon megkapta a Nuclun nevű rendszerchipet.

Az 28 nm-es gyártástechnológián készülő újdonság az ARM Big.Little koncepcióját veti be, és összesen nyolc darab processzormag található a termékben. Ezek két blokkra oszthatók, így az egyikben négy darab, 1,2 GHz-en üzemelő Cortex-A7 mag van, míg a másikban négy darab, 1,5 GHz-en ketyegő Cortex-A15 mag dolgozik. A vállalat által alkalmazott működési koncepció tekintetében az operációs rendszer felé tényleg látszódik az összes mag, és a kernel is tudja, hogy ezek nem egyenlő képességű megoldások, így heterogén módon programozható dizájnként kezeli a teljes processzorrészt.

Az IGP szempontjából egy Imagination PowerVR G6000-es megoldás kerül bevetésre, de azt nem tudni, hogy pontosan melyik opció. Az biztos, hogy támogatja az OpenGL ES 3.1-t, illetve az OpenCL 1.2-t és a Renderscript felületet. A lapkában lesz még integrált 4G/LTE modem, illetve a HEVC formátumú videók dekódolása és kódolása is megoldott az IGP segítségével. Mindemellett az integrált ISP sem maradt ki.

Az LG a G3 Screen okostelefont egyelőre csak a keleti piacokon forgalmazza, de egyértelműen látszik, hogy a vállalat több termék esetében is saját fejlesztésű rendszerchipekben gondolkodik, ami jó iránynak tűnik a Samsung elleni verseny szempontjából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés