Hirdetés

Lenovo X1 Carbon: kívül-belül megújul a gyártó ultravékony notebookja

Már több mint egy év is elmúlt már, mióta az első információk felbukkantak a később általunk is letesztelt első generációs Lenovo X1-ről, a vállalat ultravékony 13,3"-es notebookjáról, így elérkezett az idő, hogy átadja helyét a trónkövetelőnek, amit X1 Carbonnak neveztek el. Sokakat csalódásként érhet, hogy újdonság kijelzője 14"-esre hízott, ami valóban kissé furcsa lépésnek tűnhet egy olyan korban, amikor a hordozható elektronikai eszközök szinte minden területén a méret- és tömegcsökkentés kerül előtérbe. Ennek ellenére ezek most sem maradnak el. Hiába lett nagyobb a kijelző képátlója, a gyártó 18 mm-es vastagságnál és 1,36 kg-os tömegnél húzta meg a határvonalat, míg a korábbi modellnél ezek az értékek rendre 21,3 mm és 1,69 kg voltak.


[+]

További konkrét méreteket a cég még nem adott meg, de minden bizonnyal a vékonyabb kávának köszönhetően a nagyobb kijelző ellenére sem lesz sokkal nagyobb az új X1, aminek a neve nem véletlenül lett Carbon. Ezzel lényegében a szénszálas burkolatra utalnak, mely anyag felhasználása lehetővé tette az X1 Carbon vékony és könnyű, mégis strapabíró és az ujjlenyomatoknak is ellenálló házának megalkotását. Még egy fontos dolog a kijelzővel kapcsolatban, hogy nem csak a méretét növelték meg, hanem annak felbontását is, így 14"-en nem 1366x768, hanem 1600x900 képpont megjelenítésére alkalmas.


[+]

A beviteli részlegen is tetten érhető a változtatás: jól láthatóan nagyobb lett a touchpad és a cseppálló billentyűzethez is hozzányúltak a gyárban, plusz variáltak ennek háttérvilágításával, így most már reménykedhetünk, hogy nem csak két fokozatban állítható, mint az első generáció esetében. A majdan elérhető konfigurációról és pontos technikai paraméterekről egyelőre nem adott felvilágosítást a gyártó, mivel a processzor a még be nem jelentett harmadik generációs Intel Core i modellek közül kerül ki. Tekintve, hogy az X1 Carbon kapcsán Ultrabookról beszélünk, valamelyik ultraalacsony feszültségű modellel számolhatunk.


[+]

Szintén nem beszéltek az akkumulátor kapacitásáról és annak üzemidejéről, csupán annyit említettek, hogy a Rapid Charge technológia (lemerült állapotból 80%-ra töltés fél óra alatt) ebben a modellben is helyet kap.


[+]

Az X1 Carbon szállítása két hónapon belül megkezdődhet, a vételárat azonban titok övezi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés