Hirdetés

Különleges, hatalmas, igényes, de roppant drága a Phanteks első PC-háza

A processzorhűtőkről és általános hűtési megoldásairól ismert Phanteks elkészült első házával, ami roppant különlegesnek számít a mezőnyben. A kívül-belül fekete fényezésű, 250 x 650 x 600 mm-es méretekkel rendelkező Enthoo Primo nevű toronyház váza acélból készült, de a külsején alumíniumot használtak. A 17,9 kilogrammos monstrum méretes belső térrel szolgál, így microATX-től kezdve egészen az SSI EEB méretig minden alaplapot képes elnyelni. Ha jól gazdálkodunk a hellyel, akkor akár egy 515 mm hosszú VGA sem lehet akadály, processzorhűtőből pedig meg sem kell állnunk egészen 207 mm-ig.


[+]

Tárolókból is az átlagosnál többet szerelhetünk be a két variálható merevlemezkeretbe, amelyekből egy mozdulattal vehetők ki az egyes eszközök számára fenntartott fiókok. Ezek a keretek egyenként 3-3 darab 2,5/3,5"-es merevlemezt/SSD-t képesek elnyelni. Emellett 5 darab 5,25"-es helyet tölthetünk fel igény szerint, valamint az alaplaptálca hátoldalára 2x2-es felosztásban (szendvicsben) szerelhetünk fel 2,5"-es SSD-ket – de ha ez kevés lenne, akkor 3x2-es konfigurációra bővíthetjük.


[+]

A gyártó nagy hangsúlyt fektetett a kábelek esztétikus elvezetési lehetőségének kialakítására és a megfelelő hűtésre. Ez utóbbi egyébként a tápegységet is érinti, amit igény szerint két helyre is beszerelhetünk – mindkét esetben izolálva a többi alkatrész hőjétől. 120 mm-es ventilátorból összesen 16 darabot dobálhatunk a legkülönbözőbb helyekre, de ha 120 és 140 mm-eseket vegyesen akarunk a rendszerben használni, akkor be kell érnünk 12 hellyel. A vízhűtés támogatása maximális, gondoskodtak a vízpumpa és a tartály belső elhelyezhetőségéről, emellett akár 5 darab radiátor is felszerelhető (ebből kettő akár 480 mm hosszú is lehet).

Írásban nem könnyű felvázolni a ház tudását, felépítését, alaposan megvariálható belső elrendezését, azért érdemes az alábbi videókat megtekinteni, hogy pontos képet kapjunk erről.

A Phanteks Enthoo Primo egy igazi mestermű, aminek megkérik az árát, ám aki kifizeti a 199 fontos, megközelítőleg 70 000 forintos vételárat, annak egy jó ideig nem lesz gondja a házvásárlással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés