Hirdetés

Újabb házzal sokkol a Phanteks

Hirdetés

A gyártó a tavalyi év végéig a hűtési megoldásairól ismert, amikor bemutatták első házukat, az Enthoo Primót, ami elsősorban méretével, kidolgozottságával és speciális belső felépítésével akart teret nyerni magának a piacon. A választék azóta kibővült a szintén teljes torony méretű az Enthoo Próval, most pedig az Enthoo Luxe debütált szintén ebben a méretkategóriában, kétféle színben; feketében és fehérben.


[+]

A Luxe a Primo és a Pro között helyezkedik el sok tekintetben (pontos méretét tekintve is), így mindkettőből merít. A talp formája például a Prót idézi, míg az előlap a meghajtóhelyek kivágásait leszámítva Primo világát idézi. Akárcsak a külső anyaghasználat, ami a Próval ellentétben nem műanyag, hanem a Priomóhoz hasonlóan alumínium, viszont itt a résekbe indirekt hangulatfény gyanánt tízféle színben pompázó LED-eket csempésztek amelyek persze kikapcsolhatóak.


[+]

A ház belseje továbbra is igen tágas, fogadja akár a legnagyobb, SSI CEB méretű alaplapokat, a 193 mm magas CPU-hűtőket, és akár 338-472 mm hosszú VGA-kat, függően a beszerelt tárolókból és attól, hogy belül helyezzük-e el a vízhűtés tartályát. Tárolóból egyébként három darab 5,25", hat darab 2,5/3,5" számára akad hely, illetve további két darab 2,5"-es HDD-t vagy SSD-t rakhatunk a nekik kialakított speciális helyekre. Ezekből és a tápegységből viszont semmit sem látnak a kíváncsiskodó szemek, hiszen akárcsak a Primo esetében, itt is takarásban vannak az említett komponensek (ráadásul a táp a beltér meleg levegője ellen is izolálva van), hogy a beltér letisztultabb képet nyújtson. Ez utóbbiban segítenek egyébként a gumis kábelbújtatók és a kábelcsatornák is.


[+]

A hűtéssel kapcsolatos múlt nyomai itt is visszaköszönnek, hiszen rengetek ventilátor és radiátor számára szorítottak helyet. A szélgépekből mérettől függően 6-10 darabot építhetünk be, amelyek kapcsán gondoskodtak a porvédelemről, a vízhűtéshez pedig összesen 4 radiátornak szorítottak helyet, amiből az egyik akár 420 mm hosszú is lehet. Mint említettük, a ház belseje a nem kompakt vizes rendszerekkel is kompatibilis, így házon belül lehetőség van elhelyezni a víztartályt és a pumpát is. Természetesen a ház elmaradhatatlan része az I/O panel, amin két USB 3.0-s, két USB 2.0, valamint két 3,5 mm-es audiojack található.


[+]

A Phanteks Enthoo Luxe 5 év garanciával színtől függően 140 (fekete) és 150 (fehér) eurós áron már előrendelhető a Caseking.de webáruházában. A szállítás előreláthatólag augusztus 8-án kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés