Különleges grafikus kártya az ASUS-tól

A GeForce GT 710-re épülő termék nem a retróért rajongókat, hanem a multimonitoros piac egy szeletét célozza.

Új grafikus kártya érkezését jelentette be az ASUS – a GT710-4H-SL-2GD5 névre hallgató termék a GeForce GT 710 GPU-ra épül, és valóban a 2016 elején érkezett, már akkor is csak az IGP-k ellen hadrendbe állított, alacsony teljesítményű, Kepler GK208-ra építkező lapka dolgozik rajta, 2 GB GDDR5 RAM társaságában.


(forrás: ASUS) [+]

A passzív hűtésű, PCIe 2.0 x1 csatlakozót használó VGA-val természetesen nem a játékosokat szeretné megszólítani a gyártó, és nem is a retró PC-t építőknek kedveskednek, hanem a multimonitoros, elsősorban videómegjelenítéssel foglalkozó gépek gyártóinak, az egyetlen foglalatnyi helyet igénylő eszköz ugyanis négy darab HDMI kivezetést kapott, ami lehetővé teszi négy darab 4K-s kijelző csatlakoztatását.


(forrás: ASUS) [+]

Korlátozás, hogy a 60 Hz-es megjelenítés csak egyetlen képernyővel érhető el – ha ennél több monitort használunk, be kell érni 30 Hz-cel. Mivel a GT710-4H-SL-2GD5 várható ára 50 dollár körül alakul, akár egy többkártyás, 12-16 kijelzős rendszer kiépítése is viszonylag olcsón megvalósítható, különösebb zajterhelés nélkül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés