Hirdetés

Kompakt vízhűtőrendszer a Gigabyte-tól

A tavaszi CeBIT-en szerzett tapasztalataink alapján már beszámoltunk arról, hogy a Gigabyte elkészítette első kompakt vízhűtőrendszerét, s most a gyártó jóvoltából néhány pontosabb adattal is szolgálhatunk a termékről. A júliusban – egyelőre ismeretlen áron – piacra kerülő eszköz a 3D Galaxy Liquid Cooling System nevet fogja viselni.

A processzor hűtéséről alapvetően egy szabályozható (min. 1200 rpm) fordulatszámú, 12 cm-es, kék LED-világítással bíró ventilátorral ellátott radiátor gondoskodik, amely nem meglepő módon könnyedén felszerelhető a gyártó nemrég bejelentett 3D Aurora házának hátlapjára is.

A hűtés kiegészítéseként a CPU-blokkra is került egy ventilátor, mely nem annyira a processzor, mint inkább az őt körülvevő alkatrészek számára biztosítja a kellő légmozgást. A légtelenítő tartállyal egybeépített szivattyú 400 liter/óra teljesítményű; az alkotóelemek között a hűtőfolyadék félcolos, UV-érzékeny csövekben kering.

A rendszer valamennyi K8-as AMD, illetve Socket 478/775 foglalatokba illeszkedő Intel processzorhoz használható; a biztonságos üzem érdekében túlmelegedés vagy túl alacsony vízszint esetén automatikusan kikapcsolja a PC-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés