Kétféle memóriát is szeret az MSI új alaplapja

Az MSI bemutatta legújabb, Intel P45 chipsetre épülő alaplapját, a P45-8D Memory Lovert, amely DDR2-es és DDR3-as memóriákkal (persze egyszerre csak az egyikkel) egyaránt működtethető. Azok, akik alaplapcsere előtt állnak, de jelenleg túl drágának tartják a DDR3-as memóriákat, használhatják a meglévő DDR2-es moduljaikat, és később, amikor a DDR3-as modulok ára eléri a számukra megfelelő szintet, a RAM-ok cseréjével könnyedén növelni tudják számítógépük teljesítményét.

P45-8D Memory Lover
P45-8D Memory Lover

Az alaplapon nyolc darab memóriafoglalat található, ezekbe típusonként négy modult felhasználva 16 GB (4 x 4 GB 667/800 MHz) DDR2 vagy 8 GB (4 x 2 GB 800/1066/1333/1600 MHz) DDR3 memória illeszthető. A P45 chipset hivatalos specifikációitól eltérően támogatja az 1600 MHz-es rendszerbusszal rendelkező Core 2 Extreme / Quad / Duo processzorokat is. Az északi és a déli hidat hűtő bordákat egy hőcső köti össze.

Az alaplapon egy PCI Express 2.0 x16 foglalat található, ezenkívül egy PCI Express x1 és három PCI foglalat áll a bővítés szolgálatában. Adataink tárolásához nyolc SATA-300 (ezek közül hat RAID 0/1/5/10, kettő pedig RAID 0/1/JBOD üzemmódokat támogat) és egy IDE csatlakozót használhatunk fel. Rendelkezésünkre áll még két FireWire és egy gigabites hálózati csatlakozó, a hangot egy nyolccsatornás HD audiokodek biztosítja.

Az alaplappal együtt két, memóriákhoz kapcsolódó fejlesztés is bemutatkozik. A Memory Identifier a lehető legjobb adatátviteli jelet biztosítja a modulok számára, ezzel is növelve azok teljesítményét, kompatibilitását. A Memory Runner a modulok áramellátásáért felelős, biztosítja azok működését és megkönnyíti túlhajtásukat is. A megjelenés pontos időpontja és az alaplap ára egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés