Nos, az Intel is lép egyet előre...
VIGYORRRGAZMUS.....

Nos, az Intel is lép egyet előre...
VIGYORRRGAZMUS.....

Már kaptunk infókat az X58ról.
Nem igazán értem akkor most ezt a hírt.
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
A G43/G45-nél a grafikus mag külön csippen van?
Illetve a grafikus mag csak a központi RAM-ból tud dolgozni?

ez nem az a kategória, illetve különbözik a "már kaptunk infókat" és a hivatalos bejelentés is

az igp az északi híd része, a rendszermemóriából gazdálkodik

Na nee 1xPCIX 16x 2.0, viszont 2xPCIX 8x..... cszhh...
Elvárható lett volna már azért ettől az uj csipptől hogy 2x16X 2.0 +1x16X 1.0-t kezeljen..
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
2x 8X 2.0 miért nem elég 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

visszalépés egy új csippnél? Eddig tudtad hajtani 2x16x-osan a kártyáidat egy régebbi lappal most veszel egy ujat és lasabbal beéred?
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
melyikkel hajtottad 2x16-on? melyik vga-nak nem elég a 2x8?
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Nem az a lényeg hogy meik VGA-nak nem elég 2x8 sáv hanem hogy nem egy butított csippet várna egy új szériátol az ember mikor az elődei meg tudták viszont.

Végre! Már várom az új Gigabyte lapokat.
Asus se rossz, de ~30eHUF a legalapabb P5Q is. 
[ Szerkesztve ]
Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

sárok én egyvalamit nemértek, most akkor ddr2 ramból csak 800mhz-t támogat a kicsike??? de gondolomh a azt felhúzom tegyük fel 1000 ig ram tol függően lekezeli nemde?
Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

Melyik középkategóriás intel CF-es lap tud 2x16-ot szerinted? 
Xirtam: hivatalosan addig kezeli, a gyártók ettől eltérhetnek és meg is teszik felfelé
Tehát még tuning sem kell, mert pl. egy MSI vagy ASUS lapban lesz 1066-os(de akár 1200as) érték is.
[ Szerkesztve ]
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

az elődjei a p35, 965p, egyik sem tud még 2x8-at sem
egyébként tényleg lehetne 2x16 is, a nagy dög kártyák lehet tudnának profitálni belőle
de akkor kivenne x38/x48-at?

Az X58 egész más szegmensbe készül és úgy fél év múlva fog csak megjelenni. Az X58 1-2 procis szerver alaplapokhoz és 1 procis extrem desktop kategóriához készül, a következő generációs Nehalem(Core3?) processzorokhoz. Teljesen más socket, más memória vezérlő, más IO rendszer, igen sokat fog változni az új generáció a jelenlegi procikhoz képest.
A 45-ös szériás chipsetek a mainstream desktop/mobil szegmens Core2-es procijaihoz készül, amik azért még elég sokáig jelentős piaci szereplők maradnak, legalább két évig még biztos a értékesítési palettán maradnak. A 45-ös chipset széria megjelenésének inkább mobil fronton van jelentősége, a Centrino2 alá pakolva. Desktop fronton kevésbé van jelentősége a 35 és 45-ös széria közötti váltásnak.

Köszönöm énis erre gondoltam de megnyugtattál 
Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

Kibeszért itt a P35-ről? Mert megnézted a konfigom és p35-öm van?
szvsz én MSI P7N Sli-t veszem alapul..
De bocsánat hogymegmertem lepődni hogy P45-ék nem újítanak VGA terén.. most mindenki oszt.. cccszh..

P35-ben nincs, a p45 kb ugyanazokkal a parameterekkel rendelkezik. Akkor ne vard hogy abba belerakjak.
Senki sem erdekel hogy neked milyen alaplapod van.
Mint mar irtak az X48-ban benne van, ha kell 2x16 akkor vedd azt, vagy a P45 amiben csak 2x8 de olcsaobb. Nemtom mit nem lehet erteni? Igy van es kesz. Ennyi erovel miert nem raktak bele a P31-be is 
Mint a peugeot 206 is kiasuto, varhato hogy a 207 is az nemde? Azon is fel lehetne haborodni hogy az miert nem teherauto 
[ Szerkesztve ]

kösz az építő jellegű hozzászólásodat, nemtom mirefel flegmázol itt nekem, szerintem egy szavam nemvolt még hozzád, nemtom mire van ilyen nagy arcod.
Bocsi Taníts Mester!!
A P45 a P35-öt váltja, tehát marad a mainstream (középkategória) vonalon, a P43 a P31-et váltja ami value (alsókategória) vonal, így nem támogatják a 2x16-ot, ezt a 975X, X38, X48, X58 támogatja, ami soha nem volt mainstream vonal hanem felső-kategória. A P7N SLi pedig nForce chipset...
Az nFoce-nál a 680 és 780/790 támogatja a 2x16-ot.
OFF: Amúgy te akadtál ki a chipset és 2x8 vs. 2x16 témán, Ribi szvsz pedig jogosan jegyezte meg azt, amit.
Kíváncsi vagyok a Gigabyte "jövőbeli" P43-as lapjaira. 
[ Szerkesztve ]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

jóh én innentől kiszálltam... nekem neírjon senki semmiféle osztást...
hahiszed hanem tisztában vagyok mindezzel, és mintmár mondottam az újítást hiányoltam, középkategóriás ide vagy oda, Pl egy platinum lapba
[ Szerkesztve ]
Persze jó lenne az újítás, de ha nem lépte meg az Intel, akkor nem tehetünk semmit. A következőkben remélem már támogatni fogja a 2x16-ot a közép-kategória. De ne legyük telhetetlenek... 
mod: Hűdejó, fanatikus tag lettem! 
[ Szerkesztve ]
Milyen visszalépés??? Az elődje sem tudott többet... ez egy középkategóriás chipset, nyilván nem tesznek bele mindent, mert különben ki venné a csúcskategóriásat.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Nem néztem milyen lapod van, nem is erre reflektáltam. Egyszerűen arra céloztam, hogy nincs visszalépés, mint ahogy te állítod. De valóban a p45 elődje a p35 és annál fejlettebb. Más kérdés, hogy pl. már egy ga-k8n-sli is tudott 2x16 sávot ~4 évvel ezelött
Ez kb. olyan, mintha leszólnál egy új imprezát, amiért csak 4 hengeres, mikor mondjuk a countach v12es volt és mennyivel öregebb autó 
Szóval nem biztos, hogy mások stílusával van a baj. Van mikor villantani akarsz és nem jön össze, nem kell ezt azzal tetőzni, hogy még be is sértődsz. Szerintem.
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

Érdekes lesz számomra majd, hogy a neves lapgyártók majd DDR2 avagy DDR3 slotokkal készítik-e a lapjaikat. Avagy beleteszik mindkét fajtáz , aztán majd mi eldönthetjük milyen ramokkal használjuk? Utóbbi lenne jó.
Phenom II X4 955 BE eladó.

látááttok??? ddr2 ( max 16 giga)... azt hogy???
---- egy codostól: ha legközelebb nem halsz meg egy csipától, akk utánad megyek és hozzád vágom ----
Vannak 64 bites OS-ek, és 4GB-s DDR2 modulok. 

jah, én 4 gigás modult eddig csak 2x2gigás kit-be láttam

---- egy codostól: ha legközelebb nem halsz meg egy csipától, akk utánad megyek és hozzád vágom ----
Most is vannak kombó lapok, pl. Asus P5KC, Gigabyte EP35C-DS3R, azt, hogy melyik RAM foglalat lesz a lapon majd a gyártók eldöntik, de szerintem lesznek még kombó lapok.
És persze tisztában vagy a 8xos PCIe2.0 nyújtotta sávszélességgel.
Ha mégsem lennél, elárulom, egyenlő a PCIe x16éval. Nézz utána 
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

És elég vacak megoldások is. Sosem szerettem az ilyen combo megoldásokat, nyűgös volt már EDO idején is. Most sincs ez máshogy. Én nem eröltetném nagyon ezt a kombósitást... 
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

azt mondod, hogy a pci-e 2.0 x16 sávszélessége egyenlő a pci-e 2.0 x8-éval?
elmagyaráznád?

Most ugye érzed, hogy kötekszel? Valószinű nem véletlen, hogy az egyiknél kiírta a 2.0-t a másiknál meg nem... 
Nem, azt mondja, h a 2.0 pci-e x8 sávszél kitesz 2 db pci-e x16-ot (1 vagy hányas rev). Ez teljesen megállja a helyét mert a 2.0 pci-e kétszer annyit ereszt át magán.
Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...
(#35) Keldor papa válasza drizzt1666 (#34) üzenetére
1.1 
Wiki elmagyarázza (bár direkt úgy írtam, hogy érthető legyen
)
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

Baromi érdekes, hogy az Intel hivatalos doksijában: [Intel P45 specifikáció] tényleg csak 8GB össz memóriát írnak DDR3-ra, holott az alábbi linkeken a P45 chipset tudni fogja DDR3-as memória frontján is a 4GB modulokat azaz összesen 16GB-ot kezelni.
[Asus 16GB DDR3 memóriával demonstrálta a P45 chipsetet]
[Leendő Gigabyte P45 lapok]
,igaz az első P45-ös rev1.0 deszkák még csak 8Gb vállalnak be DDR2 terén is.
Kíváncsian várom pontosan mi is fog ebből kisülni?!?
[ Szerkesztve ]
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

Ez az 1066-os DDR3 egy vicc...
AMD rulez
miért is? beleteszed a 2000-est és használod 2000-en ennyi, ugyanaz mint most a ddr2-nél, hiába csak 800ig van a szabvány attól még mehet az 1400-on.is egy mezei P35 lapban. soha nem értettem azokat akiknek számít néhány felragasztott matrica, tök mindegy mi áll rajta, úgyis fel tudod szorozni tuningnál 2000-ig lazán.

Fijjug van valami teszt, hogy a G45/G43 sebességben a normál használat során hol van az AMD-s integrálttól (780G), mert a G35 elég gyengus azt tudom.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

jó a kiscsaj..
"Nancy baba, kapok egy kis sört ?"

Jó lenne tudni, hogy ez a chipset képes-e a több kimeneten keresztül különböző képernyőt megjeleníteni, azaz több asztalos üzemmódra. Esetleg csak klón üzemmódra képes?
Illetve, hogy a DSUB kimenetre köthető-e az alábbi S-Video kivezetés?
"http://hardverapro.hu/apro/fmtr18lcd2g/hsz_1-200.html"