Két GPU-s szörnyeteg a PowerColortól: Radeon R9 390 X2 Devil 13

Nemrégiben írtunk a TUL égisze alatt működő PowerColor Devil sorozatába tartozó R9 390X típusú VGA-ról, ahol megemlítettük, hogy ebben a családban néha akad két GPU-val szerelt modell is. Noha még nem látjuk a jövőt (bár dolgozunk rajta), de akár meg is jósolhattuk volna egy újabb duplachipes kártya érkezését, ugyanis a cég bemutatta a Radeon R9 390 X2 Devil 13 modellt, amire - mint az a nevéből is kiderül - egy pár AMD Radeon R9 390 szilícium került összesen 16 GB GDDR5 memória társaságában.


[+]

Az igencsak méretes, három kártyahelyet elfoglaló, PCIe 3.0-s foglalatba illeszkedő kártya természetesen a vállalat egyedi fejlesztése, aminek során bevetettek mindet az üzembiztos működés és a maximális teljesítmény elérésének érdekében. Ennek folyományaként prémium kategóriás alkatrészekből épített 15 fázisú VRM biztosítja a tápellátást négy darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozó segítségével, a hűtésről pedig három darab egyedi, úgynevezett duplalapátos ventilátorral megtámogatott, összesen 10 hővezető csővel ellátott hűtő gondoskodik. A bling-bling faktort a Devil 13 emblémát fényárba borító, lassan pulzáló vörös LED-es világítás biztosítja.


[+]

Ami az órajeleket illeti, a dupla BIOS-szal ellátott VGA-n a GPU-k egyenként a referenciának számító 1000 MHz-es órajelen ketyegnek, míg az 512 bites buszon kapcsolódó memóriamodulok órajele effektív 5,4 GHz-re vannak belőve - ami viszont kevesebb, mint az egy GPU-s R9 390-es effektív 6 GHz-es beállítása.

A kártya ára és pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de biztosan nem lesz olcsó, viszont a feltörhető pecsétes dobozban bónuszként egy Razer Ouroboros gamer egér is lapul majd.

Előzmények

Hirdetés