Jönnek a 8 gigabites GDDR5-ös memóriák

A GDDR5 memóriák piacán hamarosan elérhetővé válnak az első 8 gigabites kapacitást kínáló lapkák, amelyek az eddigieknél olcsóbban is lehetővé teszik a 8 GB-nyi fedélzeti tárat a VGA-kon.

A Micron és a Samsung már felkészült az új termékek gyártására. Sőt, előbbi cég már termékmintákat is szállít az érdeklődőknek, így az ezekre épülő termékek még az év első felében megjelenhetnek.

Az újdonságok iránt valószínűleg a Sony fog komolyan érdeklődni, hiszen a PlayStation 4 jelenleg 16 darab 4 gigabites lapkával készül, míg a 8 gigabites opció esetén a szükséges lapkák száma megfelezhető, és így is biztosítható a 8 GB-os rendszermemória. Ráadásul a PlayStation 4 következtében a Sony a GDDR5 memóriák legnagyobb felvásárlója, így a memóriagyártók is főleg a japán cég érdekeinek kiszolgálását tartják szem előtt. Ebből persze a VGA-k is profitálhatnak, de ez csak járulékos nyereség.

A Micron elmondta, hogy a 8 gigabites GDDR5 szabványú memóriái iránt két partnerük is érdeklődik, de a vállalat nem nevezte meg pontosan az érintett cégeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés