Infinitec Pocket TV: pendrive méretű Android 4.0-s smart box

Úgy tűnik a tévéokosító rendszerekben óriási potenciált látnak a különféle, szórakoztatóelektronikai piacon mozgó cégek. A tévégyártók saját megoldásai mellett egyre több az Android operációs rendszerre épülő eszköz, és a 2.3 verzió mellett kezdenek megjelenni a 4.0-t használó termékek is.

Infinitec Pocket TV
Infinitec Pocket TV

Ilyen a nemrégiben bemutatott Pocket TV is, amely meglepően sokoldalú és nagy teljesítményű ahhoz képest, hogy akkora, mint egy pendrive. A modellbe épített SoC 1 GHz-es órajelen üzemelő ARM Cortex-A9-es processzormagot használ egy Mali-400-as IGP mellett, a rendszermemória mérete pedig 512 MB. Került bele még 4 GB flashmemória, amely az egyes alkalmazások, illetve a különféle állományok tárolására szolgál, és a kártyaolvasónak köszönhetően ez akár további 32 GB-tal bővíthető.

A 35 gramm tömegű készülék rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, és bár a Bluetooth adatátvitelt egyelőre nem támogatja, ezen már dolgoznak a fejlesztők. A tévéhez egy HDMI porton keresztül csatlakoztatható, ezenkívül pedig helyet kapott rajta egy 2.0 USB port. Ezen keresztül rádugható egy USB HUB, amihez csatlakoztatható külső meghajtó, pendrive, vagy esetleg kamera. Ez utóbbi a videotelefonáláshoz szükséges, ugyanis a termék e funkció használatát is lehetővé teszi.

Infinitec Pocket TV
Infinitec Pocket TV

Jár hozzá egy hagyományos távirányító, ám ezzel a kezelés kissé nehézkesnek tűnik. Viszont némi pénzért beszerezhető egy mozgásérzékeny, billentyűzettel is bíró távvezérlő. Ezzel együtt 119 dollárt kell majd érte fizetni, de ha valaki úgy dönt, hogy a billentyűzetre nincs szüksége, akkor magát a Pocket TV-t szeptembertől már 99 dollárért megveheti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés