Bluetimes Coopa: Olcsó Android 4.0-s smartbox a láthatáron

Úgy fest, az idei évben a kisebb-nagyobb gyártók a smartboxaikkal elárasztják a piacot. Amíg tavaly még valóban különlegesnek számított egy a netes tartalmak elérését is biztosító, médiaelejátszóval egybeépített termék, addig ma már szinte hetente bukkannak fel az ilyen jellegű készülékek.

Bluetimes Coopa Smart TV
Bluetimes Coopa Smart TV

Ezek között sok az Android operációs rendszerre épülő modell, viszont jelentős részük egyelőre még nem a 4.0-s verziót használja. Pont emiatt lóg ki a kínai Bluetimes Coopa elnevezésű terméke a sorból, hiszen azon már ez, vagyis az Ice Cream Sandwich operációs rendszer fut. Ennek köszönhetően állítólag jelenleg akár 100 000 applikáció is elérhető már, és persze a nyílt böngésző sem hiányzik az eszközből. A készülék lelke egy ARM Cortex A9 SoC a Mali400 GPU-val kiegészítve. A központi egység mellé 512 MB rendszermemória és 4 GB-os adattároló került.

A tévékkel egy HDMI porton keresztül tartja a kapcsolatot, és természetesen képes a Full HD felbontású anyagok megjelenítésére. Médialejátszója az MP3 mellett elboldogul az AC3, WMA, WAV, FLAC és AAC zenei fájlokkal. Képek esetén a JPG, BMP, GIF, TIFF és PNG állományok jöhetnek szóba. Videókkal is megbirkózik, amennyiben azok MPEG 1/2/4, VC-1, WMV, H.264, RM/RMVB, MKV, AVI, MPEG 1/2/4, H.264 vagy VC-1 kódolásúak. Viszont a 3D anyagokat e termék esetében el lehet felejteni. A meglehetősen fantáziátlan kialakítású eszköz elméletileg július elejétől körülbelül 90 dollárért már Európában is megvásárolható lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés