IFA 2014: csillogó koponya, kutya, rózsaszín hurka, íme a Jarre dizájnhangszórói

Jean Michel Jarre, az elektronikus zene egyik megkerülhetetlen figurája 2005-ben hozta létre saját, audioeszközök gyártásával foglalkozó cégét, a Jarre Technologiest. A vállalat az IFA-n is kiállította különleges kialakítású, kifejezetten egyedi hangsugárzóit.

Jarre Technologies AeroTwist Jarre Technologies AeroTwist
Jarre Technologies AeroTwist [+]

Az AeroTwist például első pillantásra úgy fest, mint egy fánk, de egy mozdulattal hurkává is alakítható. A négy darab 4,5 wattos hangsugárzóval ellátott modellre 3,5 milliméteres analóg csatlakozón vagy vezeték nélküli Bluetooth (APTX, A2DP) technológia segítségével juttathatóak el a zenei tartalmak. Akkumulátora 10 órányi működésre elegendő energiával képes ellátni, 300 euróba kerül, és van belőle matt fekete, csillogó ezüst, arany, rózsaszín és fehér változat is.

Jarre Technologies AeroSkull HD Jarre Technologies AeroSkull HD
Jarre Technologies AeroSkull HD [+]

Az AeroSkull HD még ennél is ízlésesebb darab. A csillogó koponya tetejére applikáltak egy Apple dokkolót, ezen kívül erre is került egy 3,5 mm-es csatlakozó, és támogatja a Bluetooth technológia használatát. Építettek bele két 20 wattos hangszórót és egy 40 wattos mélynyomót a tarkó tájára. Ez a 400 euróért megvásárolható gyönyörűség elérhető fekete, fehér, csillogó króm és rózsaszín-lilás verzióban is. Ennek elkészítették a nagyobb rokonát is, amely az év végén kerülhet a boltokba, 200 wattos maximális névleges kimeneti teljesítménnyel kecsegtet, de áráról egyelőre még nincs infó.

Jarre Technologies nagy AeroSkull és az AeroBull Jarre Technologies nagy AeroSkull és az AeroBull
Jarre Technologies nagy AeroSkull és az AeroBull [+]

Az 1300 euróba kerülő kutyushangfalról, az AeroBullról már írtunk egyik korábbi Heti Szemle cikkünk TGIF szekciójában, és most végre élőben is megcsodálhattuk. Ebbe egy 60 wattos mélynyomó és két 20 wattos hangsugárzó került. Két 3,5 milliméteres csatlakozóval rendelkezik, és természetesen erre is eljuttathatóak a zenei anyagok vezeték nélküli úton a Bluetooth kapcsolat segítségével, valamint a buksijára építettek egy dokkolóegységet is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés