IFA 2012: Sony bluetoothos zeneszatyor, NFC-s füles és viselhető 3D kijelző

A Sony nem csak tabletfronton mutatott be újdonságokat az IFA-n, hanem néhány multimédiás különlegességről is lehullott a lepel. Itt van például a nem túl beszédes nevű SRS-BTM8 Bluetooth hangszóró, amely néhány aprósággal kívánja még kényelmesebbé tenni a zenehallgatást.


[+]

A kisebb táskák méretével megegyező sztereó hangrendszer két darab 2 wattos teljesítményű hangszóróval dolgozik, így biztosan nem fogja maga alatt rázni az asztalt, de egy szoba kellemes és minőségi megtöltésére alkalmas. Nem csak úgy néz ki, mint egy táska, hanem beépített fogantyújának köszönhetően úgy is szállítható, ugyanis a gyártónak az a célja, hogy kedvenc muzsikánk a lakás bármely helyiségébe, vagy akár a kertbe is kövessen bennünket. Éppen ezért nem csak a hálózati adapterről, hanem négy darab AA méretű ceruzaelemről vagy akkumulátorról is üzemeltethető. A Sony 20 órás üzemidőt ígér.


[+]

A zene forrása bármilyen Bluetooth kapcsolatra képes telefon, tablet, illetve laptop lehet, csak párosítani kell az eszközöket, és máris kezdődhet a lejátszás. A Sony a kapcsolat létrehozásának folyamatát NFC technológiával gyorsította meg, így például egy erre alkalmas okostelefon esetén csak a hangfal tetejéhez kell érinteni a mobil eszközt, és a kapcsolat felbontása is ugyanígy történik. A fekete és fehér színben érkező SRS-BTM8 Bluetooth hangszóró megjelenési dátuma és vételára ismeretlen.


[+]

A Sony a zeneipar híres és tapasztalt tagjaival közreműködve egy fejhallgatócsaládról is említést tett. Az MDR-1 széria tervezésénél a kiváló hangminőség mellett nagy hangsúlyt kapott a 30-40 Hz-es tartomány teltsége, ugyanis a partnerekkel való egyeztetések során arra a megállapításra jutottak, hogy a mai modern zenei stílusokban ez egy kiemelkedően fontos sáv. Ennek érdekében a 40 mm-es meghajtók mögé még nagyobb reflexnyílásokat építettek be (Beat Response Control), hogy a membrán még dinamikusabban mozoghasson az egyébként zárt házban.


[+]

A fület körbeölelő párna elméletileg kényelmetlen nyomás nélkül is stabil tartást és jó zajszűrést biztosít, így viselése hosszabb idő után sem válik zavaróvá. A csatlakozási pontokat apró szilikongyűrűkkel egészítették ki, hogy mozgás közben ne recsegjen és nyikorogjon a füles. Az alapmodell a vezetékes MDR-1R, amelynek kábelére Apple termékekkel kompatibilis vezérlőt és mikrofont tartalmazó egységet építettek.


[+]

A MDR-1RBT a vezeték helyett Bluetooth kapcsolaton keresztül szólaltatható meg, akkumulátora pedig egyetlen feltöltéssel 30 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Egy NFC chip itt is található, így a kompatibilis okostelefonnal összeérintve azonnal létrejön az összeköttetés. Akiket pedig a környezeti zajok zavarnak, annak érdemes közelebbről is szemügyre vennie az aktív zajszűrős MDR-1RNC-t, amely több mikrofonos rendszerrel próbálja meg kirekeszteni a kellemetlen külső tényezőket. Ez a termék egy töltéssel 22 órányi hallgatózást biztosít, így egy hosszabb utazást is gond nélkül kibír egy szusszal. Az MDR-1 fejhallgatók érkezése októberben várható.

Igazi kuriózum a Sony HMZ-T2 Personal 3D Viewer, mely elnevezés egy viselhető megjelenítőt takar. A napellenző siltre hajazó szerkezet nagyon hasonlít a tavaly bemutatott T1-es modellre, azonban több apróbb változtatást is végrehajtottak, hogy viselése hosszú órák alatt is kényelmes maradjon, például elődjénél 30%-kal könnyebb lett, azaz tömege így mindössze 330 gramm.


[+]

A T2-t fejünkre téve két 0,7”-os képátlójú OLED kijelző szolgáltatja a tűéles képet, valamint a 45 fokos látószöget. Természetesen sztereó 3D-s tartalmak megjelenítésére is képes, sőt, beépített fülhallgatója virtuális térhangzást hoz létre, így filmnézéshez és játékhoz egyaránt alkalmas lehet a futurisztikus eszköz. Az árnyékoló panel teljes elszigeteltséget nyújt, de igény esetén ez eltávolítható, így képben lehetünk a külvilág eseményeivel is. Kialakításának köszönhetően szerencsére saját fül- vagy fejhallgatóval is használható, amennyiben egy jól bevált darab mellett tettük volna le voksunkat. Vételárról és megjelenési dátumról nem ejtettek szót.


[+]


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés