Újabb, immáron a sokadik androidos kézikonzol érkezik

A gyártók nagyon hisznek az androidos kézikonzolok piacában, így lassan egy tucat megoldás közül lehet választani. Ez egyrészt jó, mert a felhasználó az igényeit és a pénztárcáját figyelembe véve dönthet, de a kategória létjogosultsága alapvetően megkérdőjelezhető, hiszen például a MOGA Pro egy okostelefont bármikor átalakít kézikonzollá. Azt persze nehéz megmondani, hogy a dedikáltan játékra tervezett termékek, vagy az okostelefonok kiegészítése lesz a kedveltebb. Az ibenX szerint az előbbi kategória fog nyerni, ahova a GAME-PAD nevű terméküket szánják.

Az újdonság 7 colos kapacitív érintésérzékeny, IPS panellel szerelt kijelzője 1280x800 pixeles felbontással dolgozik. A működésért egy Allwinner A31 SoC felel, amely négy darab ARM Cortex-A7-es processzormagot tartalmaz, az IGP szerepét pedig egy MP2-es konfigurációba kötött Imagination Technologies PowerVR SGX 544-es fejlesztés látja el. A DDR3-as rendszermemória kapacitása 1 GB lesz, míg az adatokat 16 GB-os flashmemória tárolhatja.

Természetesen a masinából nem hiányoznak a szokásos funkciók, mint a sztereó hangrendszer, a Wi-Fi, illetve egy USB és egy HDMI portra is futotta. Ezeket egészíti ki egy 0,3 megapixeles előlapi és egy 5 megapixeles hátlapi kamera.

Az Android 4.1-es operációs rendszert használó termékhez jár a Game Center alkalmazás, amin keresztül számos játék és hozzájuk tartozó szolgáltatás érhető el. A dedikált vezérlők játékokhoz való beállítását egy háttérben futó alkalmazás segítségével lehet elvégezni, így az adott gomb lenyomása olyan hatást vált ki, mintha a kijelzőt tapizná a felhasználó a kijelölt felületen. Sajnos az elérhető üzemidőről még nincs adat, és az akkumulátor kapacitás sem ismert, így még tippelni sem lehet ebből a szempontból.

Az ibenX GAME-PAD pontos ára és várható elérhetősége még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés