Combos SoC páros az Allwinner műhelyéből

Az Allwinner kevésbé ismert cég a SoC fejlesztők között, de abszolút kellemes termékekkel szoktak előállni, ráadásul olcsón. A vállalat ezúttal egy A20 és egy A31 jelzésű lapkával készült, melyek közös vonása, hogy az ARM Cortex-A7-es processzormagra építenek. Előbbiben kettő, míg utóbbiban négy ilyen egység lesz, a megosztott másodszintű gyorsítótár pedig rendre 512 kB és 1 MB.

Hirdetés

Sajnos a processzormagok órajeléről nincs adat, de valószínű, hogy valamivel 1 GHz fölötti érték várható. Mindkét újdonság LPDDR2, DDR3, vagy DDR3L szabványú memóriákat támogat, ám amíg az A20 32 bites, addig az A31 64 bites memóriavezérlőt használ.

Allwinner A31 SoC logikai felépítése
Allwinner A31 SoC logikai felépítése

Az IGP szempontjából abszolút különböznek a termékek. Az A20-as megoldás egy MP2-es konfigurációba kötött ARM Mali-400-as fejlesztést használ, míg az A31-es SoC-ban egy szintén MP2-es kialakítású PowerVR SGX544-es IP kapott helyet. Az OpenGL ES 2.0-s API-t támogató lapkák képesek a H.264-es formátumú Full HD-s videók enkódolására és dekódolására. Sőt, az A31 az 4K-s felbontású anyagok dekódolásával is megbirkózik.

Az Allwinner újdonságai már rendelhetők, így 2013-ban érkezhetnek rájuk épülő termékek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés