Megmutatja sötét oldalát a HP: limitált Star Wars notebookot dobnak a piacra

A Star Wars rajongás örök, de egy-egy új epizód érkezése mindig felpezsdíti a piacot, legyen szó egyszerű ajándéktárgyról vagy éppen hardverről. Gyaníthatóan a HP-nál is van pár mérnök és dizájner, aki titkon rohamosztagosnak vagy Darth Vadernek öltözve surran be a hátsó bejáraton, amikor dolgozni megy, így valószínűleg az ő fejükben született meg, hogy kellene egy limitált kiadású Star Wars notebookot készíteni. Úgy tűnik, hogy a marketingeseket sem kellett sokat győzködni, hiszen a filmre még várni kell, de a laptop már elkészült.

A masina alapját egy Pavilion gép adja, amit a mágnesesen záródó díszdobozban egy Tie Fightert faragásos habanyag véd! A masina dizájnját tekintve többnyire a Galaktikus Birodalom, tehát a sötét oldal rajongóit célozza meg: a fedélen a birodalom emblémájának töredéke látható, mellette pedig Darth Vader feszít, a zsanéron pedig aurebesh írásmóddal (a fontkészletet a gépre is telepítették) a "Galactic Empire" felirat olvasható.


[+]

A gépet kinyitva fokozódik az izgalom, megjelenik egy TK-421, azaz egy rohamosztagos is a jobb sarokban, de sajnos a kijelző körüli keret maradt matt fekete, ami kicsit elüt a gép többi részéről, de ennek oka inkább az lehet, hogy ez kevésbé vonja el a figyelmet, ha munkáról van szó.


[+]

Érdemes az olyan apró részletekre is figyelmet fordítani, mint a trackpaden látható, lázadók Incom T-65 (X-Wing) gépének célzórendszere által közvetített HUD képe. Erre már csak ráadás a vörös háttérvilágítás és az operációs rendszer (Windows 10) egyedi témabeállítása, ami nem csak a háttérre vonatkozik, hanem az ikonokra rendszerhangokra is, így például R2D2 pittyeg az USB-s eszközök csatlakoztatásánál, és a Halálcsillag különféle készenléti állapota helyettesíti a Lomtár ikonját telítettségtől függően. A hab a tortán, hogy a masinán egy 1100 tételből álló adatbázis található, amiben klasszikus fotók, ruhák, hanganyagok, illusztrációk, rajzok, poszterek, storyboardok, trailerek, képregények, képernyővédők és sok más minden beletartozik.


[+]

Természetesen a külön megvásárolható kiegészítőkről sem feledkeztek meg, mint például a dizájnban hozzá illő vezeték nélküli egér és a puha, neoprén hordtáska. Ilyen adag extra felhozatal után azért biztosan vannak még, akik a masina technikai paramétereire is kíváncsiak: 15,6"-es Full HD IPS kijelző, hatodik generációs Intel Core i5/i7 processzorok, legfeljebb 12 GB DDR4 RAM és 2 TB HDD, opcionális NVIDIA GeForce 940M mobil VGA, Bang&Olufsen hangrendszer, optikai meghajtó.


[+]

Mindezért a HP legalább 700 dollárt kér, de az ár a felszereltségtől függően magasabb is lehet. A kiegészítők közül az egérért és a táskáért 40-40 dollárt kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés