Hivatalosan is megjelent a HP Chromebook

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy a HP is készít egy Chromebookot, melyről egy véletlen szivárgásnak hála szinte mindent lehet tudni. A HP a bemutatót állítólag február közepére tervezte, de az ideiglenesen elérhetővé váló, majd később eltüntetett weboldal mellett nem volt ok tovább titkolni a termék specifikációit, így a formális megjelenés már ma megtörtént.

A Pavilion Chromebook névre keresztelt termék az eddigi legnagyobb Chrome OS-t futtató notebook, hiszen a LED-es háttérvilágítású kijelző mérete 14 hüvelyk, natív felbontása pedig 1366x768 pixel. A számításokról egy Intel Celeron 847-es processzor gondoskodik két darab 1,1 GHz-en ketyegő processzormaggal és 2 MB-os utolsó szintű gyorsítótárral. A 17 wattos TDP osztályba sorolt termék IGP-je a HD Graphics 2000 jelzést viseli, így a 12 darab feldolgozóegység 350 MHz-es alapórajelen üzemel. A rendszermemória kapacitása 2 GB, amely egy extra 2 GB-os DDR3-as SO-DIMM modult használva 4 GB-ra bővíthető, emellett az adatok egy 16 GB-os NAND flash tárolóra kerülhetnek.

A teljes méretű, szigetes billentyűzettel rendelkező HP Chromebook kommunikációs lehetőségeit a 10/100-es Ethernet és az IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi, valamint a Bluetooth modul biztosítja. Ezeket kiegészíti a webkamera, a HDMI kimenet, a három darab USB 2.0-s port, a kártyaolvasó, illetve az Altec Lansing sztereó hangrendszer. A négycellás akkumulátor kapacitása 37 Wh, ami a HP szerint – terhelés nélkül – alig több mint 4 óráig elég. Ez a hagyományos notebookok értékeihez képest nagyon gyenge, de a Chromebookok között teljesen normális érték. Ennél lényegesen többet csak az ARM-os Samsung Chromebook tud felmutatni a maga hat és fél órás üzemidejével.

A HP Pavilion Chromebook a 347 x 238 x 21 mm-es kiterjedésével és az 1,8 kg-os tömegével is az átlagot képviseli, de ezért cserébe a termékért csak 330 dollárt kell fizetni. Alapvetően tehát továbbra is az árcédula a Chromebookok legfőbb előnye.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés