Hirdetés

Hibás Corsair Hydro H100 vízhűtők kerültek a piacra

A Corsair első körben saját fórumán hívta fel a figyelmet a Hydro szériába tartozó H100-as komplett vízhűtőrendszerek apróbb hibájára, de a időközben a sajtónak és a vásárlóknak is feltűnt, hogy néhány helyen egyszerűen eltűntek ezek a szettek a boltok polcairól.

Szerencsére nincs szó szivárgásról és leégő vízpumpákról, ebből fakadóan elszenesedett PC-ktől sem kell tartani, csupán a ventilátorvezérlő apróbb hibájára bukkantak rá. Ez azt eredményezi, hogy pumpa és blokk tetején lévő, a ventilátor profilokat szabályozó gomb megnyomásakor az aktuális profilt jelző fények megváltoznak, de ugyanakkor a ventilátorok változatlan fordulatszámmal forognak tovább.

Szerencsére a hiba nem minden eladott és eladásra váró egységet érint, csupán azokat, melyek vonalkódot is tartalmazó matricáján szerepel a "11359403" gyártási szám. Az érintett egységeket azonnal cseréli a gyártó függetlenül attól, hogy jól működnek avagy sem. Amennyiben a visszajelző fények sem változnának, házilag is meg lehet próbálni orvosolni a hibát a vezérlő firmwarének újraindításával, aminek nem túl bonyolult menete a gyártó fórumán olvasható el. Ha az újraindítás sem jelentett megoldást, vagy esetleg a hiba újra jelentkezik, akkor kezdeményezhető a csere.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés