Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

mennyire hangosak ezek az egybemegoldasok?

(#2) apollo12 válasza gyiku (#1) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

nagyon halkak ezek a vízhűtések h40-hez érdemes 2db coolink swif 2 1201 et halk ventik

BFBC2 nick : Bomi12 | Origin/Battelog : bomi12

(#3) Daywalker válasza apollo12 (#2) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Nekem i5-ös Sandy Bridge procin van a régi H50-es egy nagy Chieftec házban. A ház hátsó ventijére szereltem rá közvetlenül, ami kb. 1000-1200 rpm forog és nagyon halk (17 dB) , ráadásul kifelé fúj, nem befelé, mint ahogy ajánlott lenne.
Így tartja 30-32 fokon alapjáraton, és másfél óra aida burn után is csak 52-54 fok körül vannak a magok. Pumpát nem hallani, a procihűtő ventit pedig így megspóroltam, hiszen az amúgy is használatban lévő "házhűtő" hűti a radiátort is. Nekem bejött, de sokan nem szeretik ezeket a hűtőket...

[ Szerkesztve ]

(#4) MegalodonS válasza Daywalker (#3) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

En is csak ilyen veszek majd a kovetkezo SB procira.Szerintem ez a legjobb valasztas!Azt nem tudom hogy mi a kulonbseg a fllexi meg a gumi kozott??

(#5) apollo12 válasza MegalodonS (#4) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

gumi sérülékenyebb

a sok hajlítgatástól meg repedezhet
szerintem a h40 nagyon kapos lesz

[ Szerkesztve ]

(#6) Daywalker válasza apollo12 (#5) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Ja, bár a képen eléggé vastagnak tűnik...szerintem szimpla spórolás...

(#7) gyiku válasza apollo12 (#5) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

csak egyszer kell azt behajlitani, nem?

(#8) hypno skate

hypno skate
(tag)

Nekem inkább a radiátoron változatttak volna. Mondjuk 80x160 vagy 90x90 mm.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász''

(#9) apollo12 válasza gyiku (#7) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

nem fog el szakadni attól nem kell aggódni

bírni fogja az is nagyon jó ára lesz a h40 nek

[ Szerkesztve ]

(#10) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

50$? :Y Euro-val számolva(legyen mondjuk 300Ft/Euro...) is csak 15K, erre még vesz az ember egy normális ventilátort és 20K alatt megáll a mutatvány. :R

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#11) apollo12 válasza D.Orion (#10) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

hát stem olyan 10-12 ezer forint körül lesz a h40 es, sokan fogják azt venni majd az ára miatt

(#12) darky@

darky@
(PH! addikt)

Az én ninja 3-as hűtőm 1 ventivel is jobb mint egy corsair h100-as vízhűtő ennyit erről a kompakt vízhűtő családról. :U
A cpu maximális hőmérséklete majdnem 3.9 ghz-n!(Temperatures TMPIN2):

[ Szerkesztve ]

(#13) Xaels válasza D.Orion (#10) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Boltban garival 16-ért vettem H60-at :K Egy Phenom II X4 955-ön van egy Scythe Slip Stream 120mm Slim társaságában, mert másképp nem fért be a házba :DDD ITT van pár mérési eredmény is. Nekem bevált.

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#14) apollo12 válasza darky@ (#12) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

hát ez nagy hülyeség, ismerősömnek a ninja 3-at le cserélte egy h60-ra és vett rá 2db NOCTUA NF-P14 FLX

ninja 3 mnál 90Cfokon ment neki a core i7 860 as

h60-al meg 83Cfok volt a max 4ghz en

(#15) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A H40 ideális egy HTPC-be, de ha nem teljesítmény kell, akkor drága, és egy kisebb hűtő is elég már egy tuning nélküli 4 magosra is, középszinten lehet értelme, de csakis tuning nélkül. De még mindig sokkal olcsóbban meg lehet kapni ezt a hűtőteljesítményt a léghűtők piacán. Kérdés mennyire tartós a pumpa...

Ami viszont érdekesség, hogy a H70 jelentősen kisebb felületű radit kapott. Vagy fordítva, és a 80-asé az 50mm széles, és ezt kapta meg az új H70? :U

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#16) darky@ válasza apollo12 (#14) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

Nem hülyeség. Phenom 2 x6-os topicba nézelődhetsz. Én 1 darab ventivel jobban lehütöm ninja 3-al az x6-os procit mint az aki a h100-as hűtőre vett jó drága 2 db noctua ventit. ;)
Az i7-est hagyjuk ott a topicba a jó összehasonlitási alap x6-os procik ninja 3-al meg h100-as vízhűtővel le lettek mérve screenshotokkal van bizonyítva. ;) Pénzkidobás a h100-as az biztos. Az én rendszerem halkabb mint egy h60-as pl mert nincs pumpa zaj meg a h60as gyári 12 cm ventije ordít. ;)
IDLE hőfokba is veri magasan hőmérsékletileg a ninja 3 a h100-at is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#17) apollo12 válasza Xaels (#13) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

nálam terhelés alatt alap beállítás mellet 3.4ghz 1.35 volton

811rpm mentek a ventik éppen, a prime95 kb már fél órája ment 25Cfokos szobában

(#18) D.Orion válasza darky@ (#12) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Ha ezt megcsinálod egy másik nagy tesztprogrammal is akkor elhiszem, addig nem. Hogy miért? Azért, mert ebből pont nem derül ki, hogy a Small FFT vagy a Blend teszt futott-e. :U És ugye az nem mindegy.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#19) apollo12 válasza darky@ (#16) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

hát azt azért el lehet mondani hogy a x6 oknak rosz a mag hő
és a kupakhő gyártó függő mennyire meleg

volt nálam egy giga lap, és ott a maghő 50Cfok volt, és a kupakhő meg 48Cfokon ment, nekem 50Cfok volt a mag, és a kupak hő meg 56Cfokon ment

ezért nem bizok az x6 tesztekben

de a h100 tényleg nem éri meg az árát, mert kb 2Cfokkal jobb 4ventivel mint egy 2ventis h60 vagy egy h80 as

(#20) darky@ válasza darky@ (#16) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

IDLE hőfokok(a kupakhő a lényeg a magok szenzora egyik x6osnál se mér jól):
Ez a legnagyobb nyári melegbe készült most még hűvösebb a processzor.

[ Szerkesztve ]

(#21) D.Orion válasza darky@ (#20) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

:)) Hol élsz te hűtőszekrényben? :DDD Ezt tovább nem is kommentálom, bocs.

(#23) darky@: Ez esetben tudsz nekem magyarázatot adni arra, hogy egy hőforrás hogyan lehet hidegebb, mint a környező levegő hőmérséklete(amivel mellesleg hűteni kívánjuk)? A fizika jelenlegi ismeretein belül. :U Egy nagyon egyszerű megoldás van: Rossz a szenzor!

[ Szerkesztve ]

(#22) Xaels válasza apollo12 (#17) üzenetére

Xaels
(PH! kedvence)

Teljesen jó. Nekem csak az az egy darab vékony venti van rajta és nincs vele gondom.

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#23) darky@ válasza D.Orion (#21) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

Kis szobába ahol megreked a hő. Nincs légkondi csak egy szobaventi. ;)

[ Szerkesztve ]

(#24) darky@ válasza D.Orion (#21) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

El kellene olvasnod még 1x de inkább többször a 20. hozzászólásomat a kép fölött zárójeles!
A kupak szenzor hibátlan. ;)

(#25) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Hydro családnak eddig sem láttam semmi értelmét, ezek sem győztek meg.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#26) D.Orion válasza darky@ (#24) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Világosítsál már fel, hogy az mégis melyik? Nem ismerem ezt a programot és a CPU részlegen csak 17°C-os értékeket látok a Value oszlopban. Továbbá van még egy Kingston SSD(?) hőmérsékleted és három db °C érték amit az alaplaphoz ír a program. Azok közül melyik lenne a cpu kupakhő? És miért az alaplap részhez írja a program? :U Bocs, de én ha CPU hőmérsékletet keresek, akkor nem az alaplap közt kutatom.

[ Szerkesztve ]

(#27) apollo12 válasza D.Orion (#26) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

[link] olvasd el

(#28) darky@ válasza apollo12 (#19) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

A maghő is jó asus formula lapokban ált megfelelő a kimutatása a szenzoroknak.
Nem minden alaplapban mutat megfelelő értékeket sajnos a maghő szenzor de a kupakhő értéke minden esetben hibátlanul van kijelezve akármilyen alaplapról legyen szó!

(#29) Solten válasza apollo12 (#5) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Az Antec Kuhler 620-nal is gumis. Szvsz jobb mint egy flexibilis muanyag.

alba gu brath

(#30) apollo12 válasza darky@ (#28) üzenetére

apollo12
(PH! addikt)

hát ez nem így van de nagyon nem, az is eltér ahogy már írtam

(#31) darky@ válasza D.Orion (#26) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

Pff öcsém! 12. hozzászólásom (Temperatures TMPIN2). :C
Apollo ebben soha nem fogunk egyet érteni de én tudom az igazamat. Sok AMD-s rendszerem volt már. ;)

[ Szerkesztve ]

(#32) GeneraL_XTX válasza D.Orion (#10) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

De a Daywalker fórumtárs által közölt hőmérsékleteket hozza az én kb 5k-s léghűtőm is, és még csak nem is hangos. Mitől is olyan jó üzlet ez? :F

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#33) Pug válasza GeneraL_XTX (#32) üzenetére

Pug
(őstag)

Semmitől, ha az ember már vizezni akar, akkor vegyen a gépbe normális vizes rendszert, mert ez így kb pofon a szarnak....

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#34) Tomcat válasza darky@ (#12) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Egyetértek! :K A saját tapasztalatom szerint a legjobb léghűtők hozzák legalább a H80 szintjét, vagy afelött is jó házszellőztetéssel megtámogatva.
Mondjuk nálam a Megahalems Rev2 a legjobb, de a Venomous-X se szégyenkezhet ha CPU hűtésről van szó.

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#35) Pug válasza Tomcat (#34) üzenetére

Pug
(őstag)

Még a H100-asét is ;)

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#36) Tomcat válasza Pug (#35) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ezt már nem mertem leírni de egyébként igaz, az NH-D14 az mindent überel ami CPU hűtő, kivéve persze a komoly vízhűtő rendszereket. :)

Tomcat

(#37) Zso2

Zso2
(őstag)

Nem értem minek a vizes hűtés,ha a venti ugyanúgy forog.Én speciel azért raknák csakis vizet,hogy hangtalan legyen.Főleg ha kívúl van a venti :(

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#38) darky@ válasza Zso2 (#37) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

Azért kell hogy a radiátor lamellái közül a meleg levegőt eltávolítsa különben semmit nem ér a vízhűtés lásd az autóknál leáll a ventilátor megfő a motor. :)

(#39) Zso2 válasza darky@ (#38) üzenetére

Zso2
(őstag)

Ennyire nem vagyok ...,hogy ne tudjam miért van ott az a venti :) A tény akkor is marad...

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#40) M@trixfan válasza GeneraL_XTX (#32) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

mATX és ITX rendszereknél sokszor nem fér el a hűtő és nem a legjobb a légáramlás sem. Ilyen esetekben sokkal jobb lehet egy ilyen hűtés ahol megfelelően elhelyezhető a radiátor.

twitter: MatrixfanLive

(#41) darky@ válasza Zso2 (#39) üzenetére

darky@
(PH! addikt)

Lehet ám nagyon halk de nagy légszállítású ventilátort is a radiátorra tenni és akkor nem hallod zárt gépház mellett.

(#42) Tomcat válasza Zso2 (#37) üzenetére

Tomcat
(őstag)

kb. ugyanaz mint a zárt dobozos hűtésű VGA-kon a visító "mókuskerék" ventilátor. Minkettő gyorsan és közvetlenül kivezeti a CPU által keltett hőt a házon kívülre és így a keletkező hő nem (annyira) melegíti tovább a környező komponenseket.

Mondjuk a RAM-okat így meg aztán végképp nem éri semmi légmozgás se, de mindegy ez itt már másodlagos. :)

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#43) fasterware

fasterware
(fanatikus tag)

A H40 ára ( kb. 11500 ft ) igazán baráti, lassan Én is vízhűtésre váltok egyszer. Bár mire ideér biztos drágább lesz 1 fokkal.

Radeon HD 4850 eladó Debrecenben

(#44) Milka 78 válasza darky@ (#12) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Érdekes,mert a h80-as lemosta a Yasyaámat ami ugye partiban van a Ninjával.

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#45) Locutus válasza Solten (#29) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Nekem is Antec 620 van. Egy sickleflow meg egy swif2 van rajta, push/pull 1000RPM-en, tehát hangtalanul. Idle 33 fok, load max 45 fok. (2500k)
Ha adnák ugyanezt venti nélkül mondjuk 16 helyett 14k-ért, még jobb vétel lenne.
Ennek a ~115mm belmagasságába meg semmilyen értelmes léghűtő nem fér be.

www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

(#46) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

egy h70 h. teljesít egy aktualis high end leghutohoz kepest?

(L) Atiradeonika (L)

(#47) stol válasza Tomcat (#34) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Viszont van egy problémájuk. A ház szellőzés.
A vízhűtés egy helyen direktben kivisz minden hőt.

Nekem egy moddolt H70 van. Cpu, GPU, NB. blokkal kiegészítve. Desztvíz és glikosam fagyálló 50-50-es elegyével üzemel.
3870-as ATI 45fok felé nem megy úgy, hogy egy 2e HUF-os Tt chipset blokk van rajta és a legutolsó a sorban, tehát az AMD 955-ös 34 fokos vizét kapja már (20fokos szobahőnél).
CPU 130W, VGA ~100W. 230-250W-ot fűt el úgy, hogy (20fok szabhőn) 42-fok a bemenő és 30-31fok a kijövő víz. Radiátor venti 800-1200 között forog.
A gépben összesen 2 ventillátor van. Egy a radiátoron, egy a tápban.

A H40 érdekes lehet úgy, hogy kettőt vesz az ember, két radit egy 2*12cm-es ventiheyles házba teszed és a VGA-t hűtöd a másodikkal. Vagy a két radit egymásra csavarozod.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#48) Tomcat válasza stol (#47) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Szép munka, ám egyben bátor is. Mennyire bírja a H70 pumpája a nagyobb viztömeget egyedül mozgatni? A RAM-jaid nem melegszenek légmozgás hiányában?

Nekem szinte forróak voltak a Dominator-jaim amikor a H70-et használtam, és tulajdonképpen ezért raktam vissza a helyére a léghűtést. Nagyon jól lehűtötte ugyan a processzort, de a többi komponens jóval melegebb lett a légáramlat megszűnése miatt a CPU körül.

Tomcat

(#49) stol válasza Tomcat (#48) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A H70 pumpájának emelési magassága mérések alapján 1,5m.
A légmozgás nem szűnt meg. Sőt. A hdd-k, ramok, CPU VRM-ek hidegebbek, mint léghűtéssel.
VGA VRM is hidegebb.

Miért? A nagy hőt termelő eszközök hője a vízzel kimegy. Léghűtésnél viszont meleg levegőt kap a CPU, VGA VRM, chipset és ramok is.

Fontos, a jó ház. VGA felett, előlapon, a hhd-ken át, a ramokra érkezik a hűs levegő.
A Ramok, jellemzően 15-17 fokkal melegebbek a környezetnél, a VRM-ek 20-25 fokkal.

Léghűtésnél a ramjaim és VRM-ek és maga a chipset is sokkal melegebb volt, mint most.
Sokan ott követik el a hibát, hogy a vízhűtésnél úgy gondolják, a háznak nem kell már szellőzés. Ez hibás gondolatmenet. Komplex rendszerben kell gondolkozni.

Fontos továbbá maga a hűtőközeg is. Én kerülöm a gyári csoda folyadékokat. Helyette, gépkocsi fagyállót használok -5,-10 fokra bekeverve. Miért?
Ezek célzottan a hatékony hőátadásra készített folyadékok. Fontos, hogy alu-réz, vagy a rendszernek megfelelő anyagot használjunk, mert ezek óvják a korróziótól a hűtőrendszert.
A gépkocsi hőtőfolyadék másik fontos feladata továbbá, a rendszer mozgó elemeinek kenése glicerin segítségével. A H70 pumpája sokkal halkabb gk. fagyállóval, mint a gyári folyadékkal, ami sima desztillált víz volt. Mivel a pumpának kenése is lett, így annak élettartama is nőni fog.

[ Szerkesztve ]

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#50) devast

devast
(őstag)

Megahalems-et ilyen h40-re lecserélni hülyeség lenne, gondolom.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.