mennyire hangosak ezek az egybemegoldasok?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » [Re:] Elkészült az olcsó Corsair Hydro H40, és megújult a H70 vízhűtésHozzászólások

apollo12
(PH! addikt)
nagyon halkak ezek a vízhűtések h40-hez érdemes 2db coolink swif 2 1201 et halk ventik
BFBC2 nick : Bomi12 | Origin/Battelog : bomi12

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
Nekem i5-ös Sandy Bridge procin van a régi H50-es egy nagy Chieftec házban. A ház hátsó ventijére szereltem rá közvetlenül, ami kb. 1000-1200 rpm forog és nagyon halk (17 dB) , ráadásul kifelé fúj, nem befelé, mint ahogy ajánlott lenne.
Így tartja 30-32 fokon alapjáraton, és másfél óra aida burn után is csak 52-54 fok körül vannak a magok. Pumpát nem hallani, a procihűtő ventit pedig így megspóroltam, hiszen az amúgy is használatban lévő "házhűtő" hűti a radiátort is. Nekem bejött, de sokan nem szeretik ezeket a hűtőket...
[ Szerkesztve ]

MegalodonS
(senior tag)
En is csak ilyen veszek majd a kovetkezo SB procira.Szerintem ez a legjobb valasztas!Azt nem tudom hogy mi a kulonbseg a fllexi meg a gumi kozott??

apollo12
(PH! addikt)
gumi sérülékenyebb
a sok hajlítgatástól meg repedezhet
szerintem a h40 nagyon kapos lesz
[ Szerkesztve ]

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
Ja, bár a képen eléggé vastagnak tűnik...szerintem szimpla spórolás...

gyiku
(PH! kedvence)
csak egyszer kell azt behajlitani, nem?

hypno skate
(tag)
Nekem inkább a radiátoron változatttak volna. Mondjuk 80x160 vagy 90x90 mm.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász''

apollo12
(PH! addikt)
nem fog el szakadni attól nem kell aggódni
bírni fogja az is nagyon jó ára lesz a h40 nek
[ Szerkesztve ]

D.Orion
(PH! kedvence)
50$?
Euro-val számolva(legyen mondjuk 300Ft/Euro...) is csak 15K, erre még vesz az ember egy normális ventilátort és 20K alatt megáll a mutatvány. 
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

apollo12
(PH! addikt)
hát stem olyan 10-12 ezer forint körül lesz a h40 es, sokan fogják azt venni majd az ára miatt

darky@
(PH! addikt)

Xaels
(PH! kedvence)
Boltban garival 16-ért vettem H60-at
Egy Phenom II X4 955-ön van egy Scythe Slip Stream 120mm Slim társaságában, mert másképp nem fért be a házba
ITT van pár mérési eredmény is. Nekem bevált.
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

apollo12
(PH! addikt)
hát ez nagy hülyeség, ismerősömnek a ninja 3-at le cserélte egy h60-ra és vett rá 2db NOCTUA NF-P14 FLX
ninja 3 mnál 90Cfokon ment neki a core i7 860 as
h60-al meg 83Cfok volt a max 4ghz en
A H40 ideális egy HTPC-be, de ha nem teljesítmény kell, akkor drága, és egy kisebb hűtő is elég már egy tuning nélküli 4 magosra is, középszinten lehet értelme, de csakis tuning nélkül. De még mindig sokkal olcsóbban meg lehet kapni ezt a hűtőteljesítményt a léghűtők piacán. Kérdés mennyire tartós a pumpa...
Ami viszont érdekesség, hogy a H70 jelentősen kisebb felületű radit kapott. Vagy fordítva, és a 80-asé az 50mm széles, és ezt kapta meg az új H70? 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

darky@
(PH! addikt)
Nem hülyeség. Phenom 2 x6-os topicba nézelődhetsz. Én 1 darab ventivel jobban lehütöm ninja 3-al az x6-os procit mint az aki a h100-as hűtőre vett jó drága 2 db noctua ventit. 
Az i7-est hagyjuk ott a topicba a jó összehasonlitási alap x6-os procik ninja 3-al meg h100-as vízhűtővel le lettek mérve screenshotokkal van bizonyítva.
Pénzkidobás a h100-as az biztos. Az én rendszerem halkabb mint egy h60-as pl mert nincs pumpa zaj meg a h60as gyári 12 cm ventije ordít. 
IDLE hőfokba is veri magasan hőmérsékletileg a ninja 3 a h100-at is. 
[ Szerkesztve ]

apollo12
(PH! addikt)

D.Orion
(PH! kedvence)
Ha ezt megcsinálod egy másik nagy tesztprogrammal is akkor elhiszem, addig nem. Hogy miért? Azért, mert ebből pont nem derül ki, hogy a Small FFT vagy a Blend teszt futott-e.
És ugye az nem mindegy.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

apollo12
(PH! addikt)
hát azt azért el lehet mondani hogy a x6 oknak rosz a mag hő
és a kupakhő gyártó függő mennyire meleg
volt nálam egy giga lap, és ott a maghő 50Cfok volt, és a kupakhő meg 48Cfokon ment, nekem 50Cfok volt a mag, és a kupak hő meg 56Cfokon ment
ezért nem bizok az x6 tesztekben
de a h100 tényleg nem éri meg az árát, mert kb 2Cfokkal jobb 4ventivel mint egy 2ventis h60 vagy egy h80 as

darky@
(PH! addikt)

D.Orion
(PH! kedvence)
Hol élsz te hűtőszekrényben?
Ezt tovább nem is kommentálom, bocs.
(#23) darky@: Ez esetben tudsz nekem magyarázatot adni arra, hogy egy hőforrás hogyan lehet hidegebb, mint a környező levegő hőmérséklete(amivel mellesleg hűteni kívánjuk)? A fizika jelenlegi ismeretein belül.
Egy nagyon egyszerű megoldás van: Rossz a szenzor!
[ Szerkesztve ]

Xaels
(PH! kedvence)
Teljesen jó. Nekem csak az az egy darab vékony venti van rajta és nincs vele gondom.
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

darky@
(PH! addikt)
Kis szobába ahol megreked a hő. Nincs légkondi csak egy szobaventi. 
[ Szerkesztve ]

darky@
(PH! addikt)
El kellene olvasnod még 1x de inkább többször a 20. hozzászólásomat a kép fölött zárójeles!
A kupak szenzor hibátlan. 
A Hydro családnak eddig sem láttam semmi értelmét, ezek sem győztek meg.
-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

D.Orion
(PH! kedvence)
Világosítsál már fel, hogy az mégis melyik? Nem ismerem ezt a programot és a CPU részlegen csak 17°C-os értékeket látok a Value oszlopban. Továbbá van még egy Kingston SSD(?) hőmérsékleted és három db °C érték amit az alaplaphoz ír a program. Azok közül melyik lenne a cpu kupakhő? És miért az alaplap részhez írja a program?
Bocs, de én ha CPU hőmérsékletet keresek, akkor nem az alaplap közt kutatom.
[ Szerkesztve ]

apollo12
(PH! addikt)
[link] olvasd el

darky@
(PH! addikt)
A maghő is jó asus formula lapokban ált megfelelő a kimutatása a szenzoroknak.
Nem minden alaplapban mutat megfelelő értékeket sajnos a maghő szenzor de a kupakhő értéke minden esetben hibátlanul van kijelezve akármilyen alaplapról legyen szó!
Az Antec Kuhler 620-nal is gumis. Szvsz jobb mint egy flexibilis muanyag.
alba gu brath

apollo12
(PH! addikt)
hát ez nem így van de nagyon nem, az is eltér ahogy már írtam

darky@
(PH! addikt)
Pff öcsém! 12. hozzászólásom (Temperatures TMPIN2). 
Apollo ebben soha nem fogunk egyet érteni de én tudom az igazamat. Sok AMD-s rendszerem volt már. 
[ Szerkesztve ]

GeneraL_XTX
(őstag)
De a Daywalker fórumtárs által közölt hőmérsékleteket hozza az én kb 5k-s léghűtőm is, és még csak nem is hangos. Mitől is olyan jó üzlet ez? 
''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

Pug
(őstag)
Semmitől, ha az ember már vizezni akar, akkor vegyen a gépbe normális vizes rendszert, mert ez így kb pofon a szarnak....
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

Tomcat
(őstag)
Egyetértek!
A saját tapasztalatom szerint a legjobb léghűtők hozzák legalább a H80 szintjét, vagy afelött is jó házszellőztetéssel megtámogatva.
Mondjuk nálam a Megahalems Rev2 a legjobb, de a Venomous-X se szégyenkezhet ha CPU hűtésről van szó.
[ Szerkesztve ]
Tomcat

Pug
(őstag)
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

Tomcat
(őstag)
Ezt már nem mertem leírni de egyébként igaz, az NH-D14 az mindent überel ami CPU hűtő, kivéve persze a komoly vízhűtő rendszereket. 
Tomcat

Zso2
(őstag)
Nem értem minek a vizes hűtés,ha a venti ugyanúgy forog.Én speciel azért raknák csakis vizet,hogy hangtalan legyen.Főleg ha kívúl van a venti 
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

darky@
(PH! addikt)
Azért kell hogy a radiátor lamellái közül a meleg levegőt eltávolítsa különben semmit nem ér a vízhűtés lásd az autóknál leáll a ventilátor megfő a motor. 

Zso2
(őstag)
Ennyire nem vagyok ...,hogy ne tudjam miért van ott az a venti
A tény akkor is marad...
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

M@trixfan
(őstag)
mATX és ITX rendszereknél sokszor nem fér el a hűtő és nem a legjobb a légáramlás sem. Ilyen esetekben sokkal jobb lehet egy ilyen hűtés ahol megfelelően elhelyezhető a radiátor.
twitter: MatrixfanLive

darky@
(PH! addikt)
Lehet ám nagyon halk de nagy légszállítású ventilátort is a radiátorra tenni és akkor nem hallod zárt gépház mellett.

Tomcat
(őstag)
kb. ugyanaz mint a zárt dobozos hűtésű VGA-kon a visító "mókuskerék" ventilátor. Minkettő gyorsan és közvetlenül kivezeti a CPU által keltett hőt a házon kívülre és így a keletkező hő nem (annyira) melegíti tovább a környező komponenseket.
Mondjuk a RAM-okat így meg aztán végképp nem éri semmi légmozgás se, de mindegy ez itt már másodlagos. 
[ Szerkesztve ]
Tomcat

fasterware
(fanatikus tag)
A H40 ára ( kb. 11500 ft ) igazán baráti, lassan Én is vízhűtésre váltok egyszer. Bár mire ideér biztos drágább lesz 1 fokkal.
Radeon HD 4850 eladó Debrecenben

Milka 78
(őstag)
Érdekes,mert a h80-as lemosta a Yasyaámat ami ugye partiban van a Ninjával.
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

Locutus
(senior tag)
Nekem is Antec 620 van. Egy sickleflow meg egy swif2 van rajta, push/pull 1000RPM-en, tehát hangtalanul. Idle 33 fok, load max 45 fok. (2500k)
Ha adnák ugyanezt venti nélkül mondjuk 16 helyett 14k-ért, még jobb vétel lenne.
Ennek a ~115mm belmagasságába meg semmilyen értelmes léghűtő nem fér be.
www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

X Factor
(PH! addikt)
egy h70 h. teljesít egy aktualis high end leghutohoz kepest?
(L) Atiradeonika (L)
Viszont van egy problémájuk. A ház szellőzés.
A vízhűtés egy helyen direktben kivisz minden hőt.
Nekem egy moddolt H70 van. Cpu, GPU, NB. blokkal kiegészítve. Desztvíz és glikosam fagyálló 50-50-es elegyével üzemel.
3870-as ATI 45fok felé nem megy úgy, hogy egy 2e HUF-os Tt chipset blokk van rajta és a legutolsó a sorban, tehát az AMD 955-ös 34 fokos vizét kapja már (20fokos szobahőnél).
CPU 130W, VGA ~100W. 230-250W-ot fűt el úgy, hogy (20fok szabhőn) 42-fok a bemenő és 30-31fok a kijövő víz. Radiátor venti 800-1200 között forog.
A gépben összesen 2 ventillátor van. Egy a radiátoron, egy a tápban.

A H40 érdekes lehet úgy, hogy kettőt vesz az ember, két radit egy 2*12cm-es ventiheyles házba teszed és a VGA-t hűtöd a másodikkal. Vagy a két radit egymásra csavarozod.
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

Tomcat
(őstag)
Szép munka, ám egyben bátor is. Mennyire bírja a H70 pumpája a nagyobb viztömeget egyedül mozgatni? A RAM-jaid nem melegszenek légmozgás hiányában?
Nekem szinte forróak voltak a Dominator-jaim amikor a H70-et használtam, és tulajdonképpen ezért raktam vissza a helyére a léghűtést. Nagyon jól lehűtötte ugyan a processzort, de a többi komponens jóval melegebb lett a légáramlat megszűnése miatt a CPU körül.
Tomcat
A H70 pumpájának emelési magassága mérések alapján 1,5m.
A légmozgás nem szűnt meg. Sőt. A hdd-k, ramok, CPU VRM-ek hidegebbek, mint léghűtéssel.
VGA VRM is hidegebb.
Miért? A nagy hőt termelő eszközök hője a vízzel kimegy. Léghűtésnél viszont meleg levegőt kap a CPU, VGA VRM, chipset és ramok is.
Fontos, a jó ház. VGA felett, előlapon, a hhd-ken át, a ramokra érkezik a hűs levegő.
A Ramok, jellemzően 15-17 fokkal melegebbek a környezetnél, a VRM-ek 20-25 fokkal.
Léghűtésnél a ramjaim és VRM-ek és maga a chipset is sokkal melegebb volt, mint most.
Sokan ott követik el a hibát, hogy a vízhűtésnél úgy gondolják, a háznak nem kell már szellőzés. Ez hibás gondolatmenet. Komplex rendszerben kell gondolkozni.
Fontos továbbá maga a hűtőközeg is. Én kerülöm a gyári csoda folyadékokat. Helyette, gépkocsi fagyállót használok -5,-10 fokra bekeverve. Miért?
Ezek célzottan a hatékony hőátadásra készített folyadékok. Fontos, hogy alu-réz, vagy a rendszernek megfelelő anyagot használjunk, mert ezek óvják a korróziótól a hűtőrendszert.
A gépkocsi hőtőfolyadék másik fontos feladata továbbá, a rendszer mozgó elemeinek kenése glicerin segítségével. A H70 pumpája sokkal halkabb gk. fagyállóval, mint a gyári folyadékkal, ami sima desztillált víz volt. Mivel a pumpának kenése is lett, így annak élettartama is nőni fog.
[ Szerkesztve ]
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...