Hello Kitty cicás laptop – a japán fekete péntek

A Hello Kitty őrület először csak egy pillanatnyi fellángolásnak tűnt, vagyis sokan reménykedtünk ebben, de sajnos mára bizonyossá vált, hogy a fertőzés járványként terjed, és a közeljövőben semmi esély, hogy megszabaduljunk ettől a félelmetes fenevadtól. Olyan édes, hogy már puszta látványa is egészségkárosító hatású. Az informatika világa néhány kivételtől eltekintve eddig többé-kevésbé megúszta ezt a tébolyt, de egy Japánban napvilágot látott laptop révén végül minden remény szertefoszlott.

Az alapot egy 11,6 hüvelykes, sötétpiros Mouse Computer LuvBook S képezi, ez kapta meg hátára a rózsaszín szívben bambuló Kitty-t. A férfiak köztudottan csak maximum 16 színt ismernek, de azt azért mégők is érzik, hogy a piros és a rózsaszín nem a legjobb kombináció. Ez ráadásul következetesen átjárja a termék minden porcikáját, a piros burkolat mellé ugyanis rózsaszín csomagolás és „egyedi”, rózsaszín háttérképek járnak. Ezt sikerült még megfejelni azzal, hogy a fedlapon lévő kép nemcsak holmi vacak matrica vagy festés, hanem egy körülbelül 1100 Swarovski kristályból álló műremek.

Ennek ellenére a hardver teljesen rendben van, az Intel Core i3-2330M (2,20 GHz) processzor mellett 4 GB memória és 500 GB-os merevlemez teljesít szolgálatot, a kijelző felbontása 1366x768 pixel. A specifikációban ezen kívül IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0+HS, 1,3 megapixeles webkamera, egy USB 2.0 és két USB 3.0 port, SD kártyaolvasó és HDMI csatlakozó is található – valóban kár érte.

A LuvBook S Japánban Windows 7 Home Premium (64 bit, SP1) operációs rendszerrel 900 dollárnak megfelelő áron kapható.

Előzmények

Hirdetés