Három új Microsoft egér noteszgépekhez

Három új egérrel jelentkezett a Microsoft. A Bluetooth Notebook Mouse 5000-et olyan noteszgépek mellé ajánlják, melyek rendelkeznek a vezeték nélküli interfésszel, ugyanis az egérhez külön Bluetooth adó-vevőt nem mellékelnek. A 94 x 58 mm-es, összesen négy gombbal és egyszerű, kétirányú szkrollozást lehetővé tevő görgetővel ellátott eszközbe 1000 dpi felbontású lézeres szenzort építenek. Az elem merülésére jelzőfény figyelmeztet, átlagos használat mellett egyébként a gyártó három hónapot meghaladó rendelkezésre állással számol.

Szintén lézeres érzékelőt kap, és a 2,4 GHz-es rádiófrekvenciát használja, ám nem a Bluetooth szabványra támaszkodik a Wireless Notebook Laser Mouse 7000. Az előbbinél majd egy centivel hosszabb, 102 mm-es egérre egy gombbal több került, emellett a görgető már nemcsal le-föl, hanem jobb-bal irányban is használható. Az extra funkciók között találjuk a nagyítót, valamint a megnyitott ablakok közötti tallózás lehetőségét. A rendelkezésre állás idejét itt már több mint hat hónapban adják meg, a telep gyengülésére kis indikátor figyelmeztet. Az USB-s vevőegység, ahogy a hasonló termékeknél megszokhattuk, használaton kívül az egérbe rejthető. A Bluetooth Notebook Mouse 5000 és a Wireless Notebook Laser Mouse 7000 várhatóan októberben érkezik, ajánlott áruk 45 euró körül alakul.

Az előző két eszközt jobb- és balkezesek egyformán kényelmesnek találhatják, a szintén noteszgépek mellé szánt Mobile Memory Mouse 8000 formaterve azonban a jobbkezeseknek kedvez. A tömzsi egeret főként a mellékelt USB-s adó-vevő teszi érdekessé, amely 1 GB kapacitású pendrive-ként is funkcionál, továbbá a tápellátásban is közreműködik. Az egér AAA méretű akkumulátort tartalmaz, amely egy töltéssel több mint három héten keresztül képes működtetni az eszközt. Ha kezd lemerülni, akkor sem kell megszakítani a munkát, ugyanis egy mágneses csatlakozóval ellátott, vékony vezetékkel összeköthető a vevőegységgel, így az USB portról használat közben is fel lehet tölteni az egeret. További extra, hogy egy kapcsolóval ki lehet választani, hogy a 2,4 GHz-es frekvencián egyedi megoldásra támaszkodó vagy a Bluetooth szabvány szerinti kommunikáció folyjon – utóbbiban azonban a vevőegység nem partner, vagyis ez már meglévő Bluetooth csatolót feltételez. Az 1000 dpi-s lézeres szenzort tartalmazó egér öt gombbal, illetve négyirányú görgetővel rendelkezik; innen sem hiányzik a nagyítás és az ablakok közötti lapozás lehetősége, és a kezelőszoftverben további gyorsfunkciók is beállíthatók. A Mobile Memory Mouse 8000 szintén októberben érkezik, ajánlott ára 90 euró lesz.

Azóta történt

Hirdetés