Hangvezérelt képszerkesztő asszisztensen dolgozik az Adobe

Bár jelenleg csak a mobil alkalmazásokat vették célba, mennyire lehet valós igény arra, hogy csúszkák és ikonok helyett a hangunkat használjuk?

A mai világban a virtuális asszisztensek egyre inkább elterjedőben vannak, legalábbis a nagy cégek egyértelműen ebbe az irányba indultak meg. Az Apple, a Microsoft, illetve a Google hasonló megoldása már néhány éve a piacon van, mostanában pedig az okosotthon projektek kapcsán kerültek ismét előtérbe, legyen szó az Amazon Echo vagy közeli testvérére, a Lenovo Smart Assistant rendszerekre gondolnunk. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan a szoftverek vezérlése is eltolódhat ebbe az irányba. Az Adobe Research ugyanis egy hanggal vezérelhető képszerkesztő asszisztensen dolgozik, és a YouTube csatornájukra feltöltött demonstráció alapján egyelőre csak alapvető parancsok (vágás, tükrözés, visszavonás) végrehajtását tűzhették ki célul, ami úgy tűnik rendben megy is.


[+]

Mindezek az Adobe szerint, csak az első lépései egy kombinált hangalapú kezelőfelületnek, amit elsősorban a mobilis alkalmazásokhoz szánnak. Persze egyből felmerül a kérdés, hogy a kellően kifinomultan és pontosan lehet-e ilyen formában megadni bonyolultabb szerkesztési parancsokat, illetve PC-s formában viszont láthatjuk-e, vagy kizárólag a mobilon és tableten lesz használható. Utóbbira egyébként jó esély lehet, hiszen ezen eszközök mellett ritkán találunk billentyűzetet és egeret, amivel a jóval hatékonyabban kezelhetjük a szoftvert. Mindenesetre az első lépést megtették és kíváncsian várjuk a további híreket a témában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés