Hama blog: uRage Reaper headset

Rendszeres olvasóink biztosan tudják már, hogy az uRage a Hama gamereknek szánt kiegészítőket csoportosító márkája. Több terméket is tesztelünk ebből a családból, például a uRage Reaper 3090 egeret. Most a Reaper nevet egy headset vaskos dobozán olvashattuk, amiből egy elég érdekes megjelenésű eszköz bújt elő. A füles tartását kettős fémív adja, alatta egy rugós mechanizmussal tartott, párnázott pánt idomul fejméretünkhöz, így nem kell állítani a méretét. A fülre ülő hangszórós részt selymes tapintású, matt felülettel vonták be, formája pedig nem nélkülözi a marcona gamer elemeket, ráadásul világít is.


[+]

A fülpárnákra nem az olcsóbb headsetekre jellemző, merev műbőrből, hanem sokkal szellősebb szövetből készült burkolatot húztak, így játékkal töltött hosszú órák alatt sem fogunk beleizzadni. Vezetéke csak a bal oldalára kapcsolódik, ugyaninnen hajtható le a mikrofon is. A szokásosnál valamivel vastagabb vezetéken a fülestől nagyjából 1,25 méterre egy vezérlőegységet találunk, amivel a hangerő szabályozható és a mikrofon némítható, továbbá itt találjuk a kék világítás ki-/bekapcsolóját is. Bár az adatlapon 2,5 méteres hosszúság szerepel, mi közel három méteresnek mértük az USB csatlakozóban végződő kábelt. A dobozban a füles mellett egy praktikus, szállításra használható zsákot és két matricát találtunk még.


[+]

Hangzás terén az uRage Reaper fő érdekessége a virtuális 7.1-es megszólalás, amit szoftveres úton valósít meg. A számítógéphez USB-n keresztül csatlakozik, így megkerüli a potenciálisan zavart keltő, gerjedő, jellemzően alaplapra integrált hangkártyát, viszont extráinak kihasználásához telepítenünk kell a mellékelt szoftvert.



[+]

Az uRage Reaper, mivel a fülkagylóra ül fel, nem fejt ki túl erős szorítást a fejünkre, így zárt felépítése ellenére minimálisan szűri csak ki a környezet zajait, és a fülhallgatóban keletkező hang is könnyen kijut. Átlagos vagy nagyobb fejen kifejezetten kényelmes ez a megszokottnál gyengébb tartás, de kisebb fejről lecsúszhat. Szerintünk ügyesen oldották meg a vezetékre szerelt hangerőszabályzót; mivel kellően hosszú vezetéket hagytak annak kényelmes elhelyezésére, így nem fog zavaróan himbálózni a közelünkben. A hátulján lévő „gekkó” tapadófelület jól megkapaszkodik az egyenes felületeken, és eltávolítás után nem hagy nyomot.


[+]

A játékos fülesektől nem várunk különösebben jó zenei hangzást, ezért meglepődtünk, hogy az uRage Reaper mindenféle szoftveres telepítés nélküli is egész korrektül szólaltatja meg a zenét sztereóban. Basszusai nincsenek túlhangsúlyozva, és a magas tartományban sem bizonytalankodik úgy, mint sok konkurense. A C-Media szoftverrel elsősorban a térhatást lehet növelni, ami kimondottan jól jött játéknál és filmnézésnél is. Lövöldözős, robbantgatós témáknál a mély hangok erősítésére használtuk. A mikrofon képességeivel is meg voltuk elégedve, jól ellátta feladatát.


[+]

A Hama uRage Reaper headset 24 990 forintos ajánlott fogyasztói árral indul harcba a vásárlók kegyeinek elnyeréséért, de alaposan szétnézve az interneten néhány ezressel olcsóbban is megtalálható.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények