Hama blog: Moments 108 selfie bot

Tetszik, nem tetszik, a „szelfi” után újabb varázsszót kell megtanulnunk, ami úgy szól, hogy „szelfibot”. Tutira ez is megosztja majd a közönséget – sőt, teszi már most is, amikor még csak kevesen ismerik – de biztos, hogy rengeteget látunk majd belőle, különösen a turistalátványosságok környékén. Alapvetően nem ördögtől való gondolat az, hogy a telefont vagy fényképezőgépet, amivel magunkat fotózzuk, olyan távolságba toljuk arcunktól, ahonnan már értékelhető kompozíciót tudunk összehozni.

Sőt ez a nagyjából karnyi pálca, amit korábban kompakt monopodnak vagy valami hasonlónak neveztek, az akciókamerás felvételeknek is új dimenziót adhat. Nagyon jól tudják ezt a Hamánál is, ahol évtizedek óta készítenek fotós és multimédiás kiegészítőket, így most márt többféle, szelfizéshez való segédeszközt is.

A legújabb Moments 108 (vagy egyes helyeken Moments 100) fő különlegessége, hogy meglehetősen olcsó. Kevesebb mint háromezer forintért hozzá lehet jutni, így akkor sem fogunk nagyon sajnálkozni, ha esetleg ottfelejtjük valahol, vagy egy húzósabb akció közben használhatatlanná válik. A szokásos megoldásoknál több részletben is ügyesebb.

Először is jó hosszúra, egészen egyméteresre kihúzható hét részből álló, teleszkópos rúdja. Végén alapból egy okostelefonok befogatására képes alkalmatosság van, de ezt le tudjuk tekerni, és akkor egy szabványos, 1/4 hüvelykes csavarmenetet kapunk, amire a legtöbb kamera és fényképezőgép feltekerhető. Szerencsére ennél a felhasználásnál is megmarad egy állítható tengely, a leszedett telefonrögzítőt pedig feltehetjük egy hagyományos állványra, például panorámakép vagy time lapse felvétel készítéséhez. És még egyszer: mindezért kevesebb mint háromezer forintot kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények