Hama blog: kiegészítő telefonfotósoknak

Az elmúlt években óriásit fejlődött az okostelefonok fényképezési képessége. A mai csúcsmodellek, de lassan már a középkategóriások is olyan képeket készítenek, amelyek fölöslegessé teszik az egyszerű, kompakt fényképezőgépeket, a selfie – vagyis az önmagunkról készített fotó – pedig világfenomén lett. Sajnos a képminőség javulása nem hozta magával a telefonos fotókompozíciók javulását, temérdek olyan képet látunk, amit jobb lett volna el sem készíteni.

Van viszont egy csomó olyan kiegészítő, amelyekkel a kompozíciót is javíthatjuk olyan beállításokat elérve, amit simán, kézzel – főleg egyedül – nem tudtunk volna megcsinálni. Természetesen a fotós kiegészítők terén gyakorlottan mozgó Hama is elkészítette sajátjait. A néhány éve még kompakt monopodnak hívott eszközből mára selfie-bot lett, és kezdetben a 1/4 hüvelykes csavarmenettel rendelkező akciókamerákkal használták, de ma már ügyes rátétekkel telefonokhoz is jók. A Hama Selfie 90 négy részben 90 centiméterig nyújtható ki, markolata párnázott, vételára nagyjából 7-8000 forint.

Telefonfotósoknak már-már kötelező darab a Hama okostelefontartó adaptere, mely nem más, mint egy keret, amibe mobil készüléket lehet rögzíteni, másik oldalán pedig 1/4 hüvelykes csavarmenet van, így akár egy selfie bot végére is feltehető. A rugós mechanizmussal ellátott szerkezetbe könnyen és gyorsan illeszthetőek bele a telefonok 55 milliméterestől egészen 82 milliméteres szélességig, ára pedig egész barátságos: mindössze 2700 forint.

Szintén érdekes jószág a Hama klasszikus miniállványa, amit telefonok befogására képes rátéttel fejeltek meg. Az alap a majdnem 220 milliméteres magasságúra szétnyitható, teleszkópos lábú állvány, picike, 3D-s gömbcsuklóval a végén, aminek természetesen 1/4 hüvelykes a csavarja; erre egy műanyag pánt került, amibe 55-75 mm széles telefont lehet befogni. A mobiltelefonos toldó nélkül akár kisebb fényképezőgépekkel, akciókamerákkal is használható miniállvány 3500 forintot kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények