Hama blog: kiegészítők adattárakhoz

Mai bejegyzésünk bemutató mellett amolyan közvélemény-kutatás is. Három olyan terméket tálalunk, melyek megtalálhatóak a Hama központi kínálatában, de idehaza egyelőre nem forgalmazzák őket. Kíváncsiak vagyunk, felkeltik-e olvasóink figyelmét.

A Hama SATA-IDE adaptere új rendszerekben régi merevlemezek életre keltésére való, de fordítva is működik, SATA adattárunkat használhatjuk vele olyan konfigurációban, ahol csak IDE csatoló van. A kis eszközt a merevlemez vagy az alaplap IDE aljzatába kell beledugni, másik oldalából pedig két SATA csatlakozó indul, egyikkel alaplap felé (IDE egységről), másikkal adattár felé (alaplapról) szállíthatjuk a biteket. A kompakt is adapter 5990 forintos áron kerülhetne hazai forgalomba.

Klasszikus SATA merevlemez-dokkoló is található a Hama kínálatában. Természetesen a mai kornak megfelelően gyors, USB 3.0 kapuval csatlakozik a számítógéphez, aminek sebessége a legfürgébb SATA winchesterekével vetekszik. Bölcsőjét úgy alakították ki, hogy 2,5 és 3,5 hüvelykes merevlemezekkel is működjön. Utóbbiak energiaigényét nem tudja kielégíteni az USB 3.0 adatcsatlakozó sem, ezért külön tápot is kapunk mellé. A Hama USB 3.0-s merevlemezbölcsője 13 990 forintba kerülne idehaza.

A dokkolónak van kompaktabb, egyszerűbb és ennek megfelelően olcsóbb változata is. A kisebb USB 3.0-s adapter lényegében csak egy SATA adat- és tápcsatlakozóval ellátott kiszélesedés az USB kábel végén, de ugyanazzal a funkcionalitással bír, mint nagyobb társa. Bármilyen SATA eszközt ráköthetünk, és még a komolyabb energiaigényűekkel is elbír, mert jár hozzá külső táp. A kis SATA-USB 3.0 átalakító ára 11 990 forintos lenne, ha forgalomba kerülne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények