Hama blog: BRAUN VidiProof akciókamera

Nyakunkon a síszezon, de az év többi szakaszában is szép számmal akad olyan akciódús esemény, amit jó lenne filmre felvenni, megörökíteni, csak éppen olyan viszontagságos körülmények között csináljuk, amikor nincs mód egy klasszikus kamera vagy telefon használatára. Ilyenkor lépnek akcióba az akciókamerák, melyeket arra terveztek, hogy mostoha körülmények között is helytálljanak.

A német BRAUN márka kínálatában található, idehaza a Hama által forgalmazott VidiProof kamera a nagyobb, okosabb darabok közé tartozik. Körülbelül akkora, mint egy mobiltelefon, de annál jóval masszívabb, ütésálló, 3 méteres mélységig vízálló házban lapul 5 megapixeles CMOS érzékelője és kéthüvelykes kijelzője. Ma már furcsa lehet, hogy ez utóbbi nem érintésérzékeny, de gondoljunk csak bele! Síkesztyűben, koszos kézzel okos dolog monitort tapogatni? Ilyen helyzetben sokkal hasznosabbak a jól elkülönülő nagy és gumis gombok, amelyekkel kisebb az esélye a mellényomásnak.

A VidiProof maximális videófelbontása Full HD, vagyis 1920x1080 pixel, így másodpercenként 30 felvétel készítésére képes, ami gyors akció közben kevés lehet. Kisebb, 848x480 pixeles felbontásban lehetőségünk nyílik másodpercenként 60 képkockás üzemre, ilyenkor a nagy érzékelő révén négyszeres digitális zoom áll rendelkezésünkre. Emellett vannak még köztes felbontások, illetve állóképet is kattinthatunk 3, 5, esetleg interpolált 8 megapixeles méretben. A kamera SD kártyára menti az anyagot, melyet nem csak saját kijelzőjén, hanem HDMI kimenete révén külső monitoron is megnézhetünk. A BRAUN VidiProof akciókamera áramellátásáról két ceruzaelem gondoskodik, vételára pedig 39 990 forint.

Azóta történt

Előzmények