Hálózati kamera kétirányú hangátvitellel

Az Axis Communications olyan professzionális hálózati kamerát vezetett be a piacra, amely képátvitelt és kétirányú hangátvitelt igénylő (táv)felügyeleti alkalmazásokhoz használható. Az Axis 211A Network Camera segítségével nemcsak megfigyelhetők, hanem le is hallgathatók bizonyos területek, s lehetőség van a látogatókkal, netán betolakodókkal folytatott párbeszédre is.

A variofókuszos, Sony CCD-érzékelős kamera maximum 640x480 pixel felbontású, Motion JPEG vagy MPEG-4 tömörítésű képfolyamot képes továbbítani másodpercenként akár 30 képkocka sebességgel – módot adva mind képminőségre, mind sávszélességre optimalizált rendszer kiépítésére. A 211A képi mozgásérzékeléssel, pre- és post-alarm pufferekkel (320x240 pixel felbontásban, 4 fps mellett mintegy öt percnyi anyagot rögzít), személyes adatvédelmi okokból történő kitakarással (privacy masking) is szolgál, és más – biztonságtechnikai szempontból fontos – eszközökkel, például ajtónyitás-érzékelőkkel, világításkapcsolókkal is összeköthető.

A kamera beépített mikrofonja mellett audioki- és bemenettel is bír, az adatokat 10/100 megabites Ethernet interfészen továbbítja. Telepítésénél a tápkábel megspórolható, hiszen támogatja a Power over Ethernet (PoE) funkciót leíró IEEE 802.3af szabványt – azonban ha erre nem lenne szükség, hagyományos tápadapterrel is működtethető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés