Gondok vannak az új Nexus 7 tablet GPS-e körül

A Google nemrégiben mutatta be legújabb táblagépét, az új Nexus 7-et, ami igen meleg fogadtatásban részesült, ráadásul a  felhasználók is nagyon várták már. Azonban valahol egy kis hiba csúszott a számításokba, ugyanis az internetes fórumok tanúsága szerint egyre több felhasználó jelzi, valami nincs rendben az eszköz GPS-e körül.


[+]

A hibajelenség nagyjából ugyanaz mindenhol, miszerint a beépített GPS elveszti a jelet, majd ezt követően – a működést jelző ikon tanúsága szerint – az eszköz a műholdak újbóli keresésébe kezd, ám sosem jár sikerrel. Az viszont változó, hogy a hiba milyen hosszú használat után jelentkezik. Egyes 10-30 perces hibátlan működési intervallumokról számolnak be, mások már két perc után belefutnak a problémába. Ráadásul a hibajelenség megszüntetése sem egyszerű, mivel a tablet ki- és bekapcsolása nem minden esetben elegendő, sokaknak csak a navigációs program törlése és újratelepítése oldja meg a gondokat, de olyan is akad a panaszosok között, akiknek csak a teljes reset (azaz az alaphelyzetbe való visszaállítás) hoz megváltást – amíg újra elő nem fordul az eset.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a hiba a hardverben vagy az új, 4.3-as verziószámot viselő Androidban operációs rendszerben bujkál, mindenesetre az is biztos, hogy a probléma nem érint mindenkit, aki megvásárolta az új tabletet. A Google komolyan veszi a gondot és már dolgoznak a hiba behatárolásán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés