2014-re kibővül a GlobalFoundries Fab 8-as gyára

A GlobalFoundries legújabb Fab 8-as gyára már lényegében üzemképes, így indulhat a tömeggyártás is. Az eddig elkészült gyárépület havi 60 ezer 28 nm-es bulk wafer megmunkálására lesz képes. A New York-i üzemet azonban az arab tulajdonban lévő bérgyártó úgy tervezte, hogy később kiterjeszthető legyen, így a vállalat bejelentette, hogy augusztusban megkezdődik a bővítés, azaz a Module 8 nevű gyárépület építése.


[+]

Eric Choh, a Fab 8-as gyár vezetője elmondta, hogy a partnerek igényei folyamatosan nőnek a 28 nm-es node-okra, így a bővítés a tervek szerint le fog zajlani. A legfontosabb partner az AMD, mely vállalat már korábban jelezte, hogy a Kaveri APU a GlobalFoundries 28 nm-es gyártástechnológiáján készül, de nem kizárt, hogy a Kabini és a Temash kódnevű fejlesztésekből is lesz olyan chipdizájn, melyet a GlobalFoundries technológiájához szab a cég. Természetesen az AMD-nek nem kell az összes kapacitás, de a GlobalFoundries a többi partnerről még nem számolt be. A bérgyártó egyébként a Common Platform része, így az alkalmazott gyártástechnológia alapját az IBM-mel és a Samsunggal közösen fejlesztették ki.

A Module 8 gyárépület építése a következő év végén fejeződik be, így 2014-ben már havi 140 ezer darab 28 nm-es wafert is képes lesz megmunkálni a Fab 8-as üzem. A bérgyártó – a korábbi terveknek megfelelően – a New York-i gyárat a 20 nm-es gyártástechnológiához is felhasználja majd, de erről csak később lesznek pontos részletek.

Előzmények

Hirdetés