Gigabyte Force M9 és M9 Ice egér – a hosszú életű és a csúszós

A Gigabyte a napokban bemutatott két új egeret, melyek külsőleg szinte teljes megegyeznek, csupán színükben fedezhető fel némi eltérés. A Gigabyte Force M9 és M9 Ice formavilága elsősorban jobbkezes felhasználóknak kedvez, 126 x 73 x 43 mm-es kiterjedésének és aránylag magas felépítésének köszönhetően talán a nagyobb kézzel megáldottak is kényelmesen használhatják.

A Gigabyte Force M9 Ice különlegességét lézeres optikai szenzorja jelenti, amely a legkisebb felületi hibákat és eltéréseket is érzékeli, így a legkülönfélébb helyeken is precíz navigációt tesz lehetővé, legyen az egy üveg dohányzóasztal vagy akár tükörsima jég (bár ez utóbbi talán nem tekinthető klasszikus felhasználói környezetnek). Egy dedikált gomb segítségével felbontása 800, 1200, 1600 és 2000 dpi között állítható, de a hardver maximum 1600 dpi-re képes, e fölött már szoftveres trükközés (interpoláció) szükséges.

A Gigabyte Force M9 Ice fekete színéhez képest az M9 borítása némi zöldes beütést kapott, nem véletlen, a gyártó ezzel is energiatakarékosságára kívánja felhívni a figyelmet. A specifikáció szerint akár két évig is eléldegél elemcsere nélkül, ezzel használata nem csak „igénytelen”, de a környezetet sem terheli feleslegesen. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a lézeres szenzort egy lényegesen energiatakarékosabb hagyományos optikai szenzorra cserélték, melynek felbontása szintén 800 és 2000 dpi között állítható. Minden más tekintetben teljesen azonos „jeges” testvérével, táplálásuk két normál ceruzaelemről (AA) történik, a számítógéppel pedig vezeték nélküli kapcsolattal kommunikálnak.

A héten mindkét egér Magyarországon is elérhetővé vált, a Gigabyte Force M9 és M9 Ice vételára rendre valamivel 8000 és 10000 Ft fölötti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés