Hirdetés

Baj van a Samsung QD-OLED kijelzőjével?

Anomáliákat fedeztek fel az Alienware, QD-OLED panellel ellátott monitorjánál, de a kijelzőgyártó szerint minden oké.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Samsung Display által kifejlesztett és gyártott kvantumpontos OLED (QD-OLED) panelek végre érkeznek a kereskedelmi forgalomba szánt termékekbe is. Az egyik első ilyen készülék az Alienware hatalmas, ívelt gamer megjelenítője, az AW3423DW, amelynek első példányait már ki is tudták próbálni a szerencsések.

Az anomália
Az anomália (forrás: Heise.de) [+]

A Heise.de nevű német magazin munkatársai alapos vizsgálatnak vetették alá a készüléket, és órási meglepetésre kisebb anomáliákat tapasztaltak. A sötét és világos részek találkozásánál halvány, vékony zöld vonalak tűntek fel az állításuk szerint, ami a fenti a képen is látható.

A Samsung Display is reagált a felvetésre, és válaszukban közölték, hogy hasonló anomáliával a hagyományos LCD- és OLED (WOLED) kijelzőknél is lehet találkozni a fényes, nagy kontrasztú élek megjelenítésekor. Hozzátették, hogy a jobb kontrasztmodulációs teljesítményt produkáló, szélesebb színteret lefedő, nagyobb kontrasztarányú paneleknél ez az effektus látványosabb. Magyarán minél jobb a képminőség, annál markánsabban jelentkezik ez a nem túl pozitív hatás. Ezek után kíváncsiak vagyunk, hogy élőben milyen lehet ez, tényleg ki lehet-e szúrni ezt az effektet, és ha igen, akkor mennyire zavaró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés